VO

Ben jij op zoek naar leuk, ondernemend lesmateriaal dat aansluit bij de actualiteit?

Wil je praktisch aan de slag met duurzaamheid en wereldburgerschap onder begeleiding van deskundigen? Hou jij er van om je leerlingen mee te nemen buiten de grenzen van het klaslokaal? Doe dan mee met Day for Change!

Day for Change biedt verschillende educatieve activiteiten aan waarin wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld aan de orde komen. Op deze pagina vind je meer informatie over ons aanbod voor het voorgezet onderwijs VMBO/HAVO/VWO.

We bieden gastlessen, lesbrieven, workshops en lesmateriaal voor een project waarbij leerlingen hun eigen duurzame onderneming opzetten: de Day for Change Actie.

Day for Change Actie voor VO

In de Day for Change Actie komen alle thema’s die wij belangrijk vinden samen. Het draait het om wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld. Tijdens het project starten leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen onderneming. De winst die zij maken komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer algemene informatie over het lesmateriaal, de leerdoelen, de tijdsinvestering, en de uitvoering en kosten van de Day for Change Actie vind je hier.

Aansluiting bij  kerndoelen en vakken

De educatieve activiteiten van Day for Change zijn beschikbaar voor vmbo, havo en vwo en vinden aansluiting bij de kerndoelen van verschillende domeinen, met name Mens en Maatschappij, en bij afzonderlijke vakken. Hieronder vind je meer informatie over hoe de Day for Change Actie aansluit bij specifieke vakken en niveau’s:

Je kan het lesmateriaal ook vakoverstijgend inzetten. Door de combinatie te maken van Economie met bijvoorbeeld Aardrijkskunde, Nederlands of CKV komt er vaak meer ruimte en tijd vrij voor een project als Day for Change. Bovendien is het voor de leerlingen leuk om vanuit verschillende invalshoeken met de lesstof bezig te zijn.

Ook is ons lesmateriaal beschikbaar in het Engels voor tweetalig onderwijs en internationale scholen.

Good practice

Het Celeanum uit Zwolle doet inmiddels al 9 jaar mee aan de Day for Change Actie met de derde klassen. Ze voeren het project vakoverstijgend uit met de vakken Economie en Aardrijkskunde. Waarom de school al zo lang meedoet?

In de woorden van Erik Bos (docent aardrijkskunde Celeanum):

”Day for Change is een heel mooi project waar leerlingen hun creativiteit, ondernemerschap en vaardigheden gaan benutten en ontwikkelen. Samen met leeftijdsgenoten zijn leerlingen tot veel in staat. Het project maakt veel leerlingen hier bewust van en is daarom een heel waardevol onderdeel van ons onderwijs!”

In 2018 won het bedrijf Musje komt Zo van het Celeanum de Day for Change Verkiezing. Hieronder zie je waarom!

Ons overige educatieve aanbod

Day for Change is een prachtige manier voor leerlingen om ondernemend bezig te zijn én iets bij te dragen aan een betere wereld. Ze leren er ontzettend veel van. Creatief zijn, samenwerken, initiatief nemen, omgaan met onzekerheid en tegenslag, maar ook successen vieren en ervaren: ik kan dit. De gastlessen en pitch op de Rabobank hebben veel meerwaarde en het lesmateriaal is helder een aansprekend. En, ook belangrijk: leerlingen vinden het een heel leuk project!’’.

Docenten Bert de Vaan en Harry Nijboer – Titus Brandsma Lyceum in Oss – Tijdschrift voor het Economisch Onderwijs (TEO juli 2019 nr 4).

Contact

Bij vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden voor jouw school! Ben je enthousiast maar is er op dit moment geen ruimte voor Day for Change in het lesprogramma?

Of blijf op de hoogte van Day for Change via onze nieuwsbrief!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief