Projecten schooljaar 2022-23 en 2023-24

Welke projecten worden gesteund vanuit de opbrengsten van de Day for Change Actie? Terwijl Nederlandse leerlingen leren om op een duurzame manier geld te verdienen, geven ze een ander de kans het zelfde te doen. Day for Change besteedt de winst die de leerlingen in Nederland verdienen aan het stimuleren van ondernemerschap en duurzame economische ontwikkeling in armere landen. Zo krijgen mensen wereldwijd de kans om op  een duurzame manier een goed leven op te bouwen.

Sociale onderneming voor dovenonderwijs Kameroen (2023-2024)

Dit kleine & concrete project gaat verschil maken voor de gezinnen van 56 kinderen van de inclusieve dovenschool in Mbingo. Er wordt met steun van Wilde Ganzen geïnvesteerd in een sociale onderneming: een kippenboerderij. Hierdoor krijgt de gemeenschap niet alleen toegang tot eieren en kippenvlees, maar de inkomsten van de sociale onderneming worden geïnvesteerd in de school. Dit komt dus ook het onderwijs voor de dove kinderen ten goede. Acht ouders van kinderen met een beperking zullen via het project ook zelf kuikens krijgen om thuis te kunnen houden. Tenslotte biedt de boerderij werkgelegenheid aan vier personen en krijgen jongeren (met een beperking) de kans om op de boerderij het vak van kippenboer te leren. Lees meer over dit project hier.

Fortune Credit Kenia (2023-2024)

In schooljaar 2023 – 2024 steunt Day for Change kleine ondernemers in Kenia met een lening van €4.000,= aan de Keniaanse microfinancieringsinstelling Fortune Credit. Fortune Credit verstrekt microkredieten voor verbeterde landbouw, elektrische brommers en kooktoestellen op biogas. Lees meer over dit project hier.

KIF Timor – Leste (2023-2024)

In februari 2024 hebben de leerlingen die meedoen aan de Day for Change Actie het uitgeleende geld voor Fortune Credit bij elkaar verdient. Day for Change besluit een nieuwe lening van €5.000,- te verstrekken aan Kaebauk Investmentu No Finansas (KIF). Met deze lening draagt Day for Change bij aan de financiële ondersteuning van boeren, vrouwelijke ondernemers en diverse kleine en middelgrote bedrijven (MKB’s) in Timor-Leste. Meer informatie over dit project lees je hier.

Welke projecten gaan we nog meer steunen?

Houd de website in de gaten voor updates over de projecten die gesteund worden.

Schooljaar 2022-23 Hope for Relief Malawi

In schooljaar 2022-23 is de steun aan Hope for Relief in Malawi, gericht op financiële onafhankelijkheid van (jonge) moeders voortgezet. De steun aan dit project is gestart in schooljaar 2021-22. Lees hier meer over dit project.

African-Malawi-Poverty-People-Africa-5274084
Bron: maxpixel.net
© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief