Recensies

“De actie van Day for Change is super goed bedacht. Leerlingen leren om van geld geld te maken en al bezig te gaan als echte ondernemer. Veel raakvlakken met het vak Economie waardoor dit een geweldig project is geweest voor het vak Carmel Class International Business. Wat ik persoonlijk heel goed vind is dat het geld wat leerlingen verdienen naar het goede doel gaat. Leerlingen leren iets maar helpen hiermee ook andere mensen. Het werkboek en de gastlessen waren leerzaam en zaten” vol met interactie met de leerlingen.
Docent: Jelmer Carmel College Raalte

“Wat zijn de kinderen druk en enthousiast met de Day for Change Actie bezig geweest. Heel leuk om te zien. En ze leren zoveel tijdens deze actie: samenwerken, zelf iets bedenken, zelf initiatief nemen en dan ook nog voor een goed doel. Superleuke actie!”
Mevr. Lender een ouder van groep 8 van basisschool NSV2 Nijmegen

“Ik vind het leuk om de kinderen eens van een andere kant te zien. Het project geeft ook een leuke draai aan de economielessen. Bovendien steunen we met de actie het goede doel, ook dat speelde mee bij ons besluit om mee te doen.”
Docent: Kitty ISW Westland

De Day for Change is een goede actie. Leerlingen ervaren zelf wat het is om te ondernemen. De begeleiding die wordt geboden bij dit project en de samenwerking maakt het voor de leerlingen officiëler. Het lesmateriaal is voldoende om mee te werken en een docent kan zelf bepalen om dingen toe te voegen, wij hebben het gebruikt voor het keuzedeel ondernemen. Ook de communicatie met de regiocoördinator was prettig. Er werd direct op mails gereageerd, afspraken zijn nagekomen, makkelijk aanspreekbaar en de medewerkers van de Rabobank kunnen zich goed inleven in de doelgroep.
Docent: Michelle Het Stedelijk

Heel leuk en leerzaam. De leerlingen leren wat er allemaal bij komt kijken als je gaat ondernemen. We zien dat dit soort acties ervoor zorgen dat leerlingen gemotiveerd aan de slag gaan. Het is anders dan klassiek lesgeven en het is voor een goed doel. De leerlingen vonden het bijzonder om te pitchen voor de Rabobank. De meeste leerlingen namen het erg serieus. Hoe meer geld er binnengehaald werd hoe enthousiaster ze werden.
Het Dalton Lyceum 

De Day for Chnage actie is een mooie kans voor leerlingen om kennis te maken met ondernemen, wat samenwerken inhoudt , hoe je elkaar kunt aanvullen, hoe je moet doorzetten. Wij hebben het project gebruikt voor het keuzedeel ondernemen om leerlingen bewust te laten worden met maatschappelijk ondernemen.
Docent: Phiel Carmel college

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief