PO

Ben jij op zoek naar leuk, ondernemend lesmateriaal voor groep 7 & 8 dat aansluit bij de actualiteit?

Wil je praktisch aan de slag met duurzaamheid en wereldburgerschap onder begeleiding van deskundigen? Hou jij er van om je leerlingen mee te nemen buiten de grenzen van het klaslokaal? Doe dan mee met Day for Change!

Day for Change biedt scholen verschillende educatieve activiteiten. Op deze pagina vind je meer informatie over de inhoud van ons aanbod voor het primair onderwijs, groep 7 en 8.

We bieden gastlessen, workshops en lesbrieven aan waarin wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld aan de orde komen. Ook bieden we lesmateriaal voor een project waarbij leerlingen hun eigen duurzame onderneming opzetten: de Day for Change Actie.

De Day for Change Actie voor PO

In de Day for Change Actie komen alle thema’s die wij belangrijk vinden samen. Het draait het om wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld.

Tijdens het project starten leerlingen spelenderwijs met een microkrediet van Day for Change een eigen onderneming. De winst die zij maken komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer algemene informatie over het lesmateriaal, de leerdoelen, de tijdsinvestering en de uitvoering van de Day for Change Actie vind je hier.

Aansluiting bij kerndoelen

Deelname aan de Day for Change Actie is een goede manier om op een (inter)actieve en ondernemende manier de kerndoelen te bereiken. Bovendien bereiken de leerlingen tijdens het project, door concreet onderwijs, meerdere doelen tegelijk. De Day for Change Actie sluit aan bij de onderstaande kerndoelen in het primair onderwijs.

  • Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Nederlands
  • Rekenen/ wiskunde
  • Kunstzinnige oriëntatie

In bijgevoegde pdf worden de leerdoelen van de Day for Change Actie en de aansluiting op de kerndoelen uitgebreider beschreven. Per onderdeel staat op welke manier het kerndoel binnen het project toegepast kan worden.

Wat zijn de kinderen druk en enthousiast met de Day for Change Actie bezig geweest. Heel leuk om te zien. En ze leren zoveel tijdens deze actie: samenwerken, zelf iets bedenken, zelf initiatief nemen en dan ook nog voor een goed doel. Superleuke actie!.

Marian Lenders, ouder van Hannah, Groep 8, basisschool NSV2 Nijmegen

Good practice

Het leuke aan het lesmateriaal van Day for Change is dat iedere school er op zijn eigen manier mee aan de slag kan gaan. Doe je mee aan de Day for Change Actie dan kan je er voor kiezen om het project af te sluiten met een ondernemersmarkt op het schoolplein waarbij alle ouders, broers, zussen, oom, tantes en buurtbewoners welkom zijn om de producten en diensten van de leerlingen af te nemen.

De Willem de Zwijgerschool uit Den Haag doet dit al jaren en haalt hier ieder jaar een prachtig bedrag mee op voor Day for Change. Hiernaast is het een mooie manier om een connectie te maken tussen school, ouders, buurtbewoners en het bedrijfsleven.

Onder het kopje ‘Nieuws’ op deze website lees je heel veel leuke en enthousiaste verhalen van andere scholen. En als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte!

Ons overige educatieve aanbod

Contact

Bij vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden voor jouw school!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief