Aanbod gastlessen

Ben je op zoek naar verdieping en haal je graag expertise in de klas? Day for Change biedt nu ook de mogelijkheid om een gastspreker uit te nodigen bij jou in de klas!

We hebben per niveau (po, vo en mbo) gastlessen (45 – 60 minuten) klaar staan over Wereldburgerschap, Duurzaam Ondernemen, Geld! en de Impact van corona wereldwijd.

Gastles Wereldburgerschap

Meer dan ooit ervaren we op dit moment dat alles met elkaar verbonden is. Armoede, globalisering, klimaatverandering, een gezondheidscrisis én economische ontwikkeling. Onze keuzes beïnvloeden de wereld. Hoe laat je leerlingen aan de slag gaan met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)? Inzicht krijgen in hoe hun gedrag de wereld beïnvloedt? In deze interactieve gastles vertalen we wereldburgerschap naar de praktijk en stimuleren we jouw leerlingen tot actief wereldburgerschap. We gaan aan de slag met bovenstaande vragen en laten leerlingen op een praktische wijze kennis maken met duurzaamheid.

Boek hier je gastles Wereldburgerschap

Gastles Duurzaam Ondernemen

Hoe kan je iets goeds doen voor de wereld en hier ook nog geld mee verdienen? Deze gastles maakt leerlingen bewust van duurzaam ondernemerschap als carrièreperspectief. We bespreken hoe je door middel van de 3 P’s van People, Planet en Profit meerwaarde kan creëren door te ondernemen: niet alleen financiële waarde (winst), maar ook waarde voor mens en milieu. De leerlingen gaan zelf creatief aan de slag in een brainstormsessie. Om de theorie ook naar de praktijk te vertalen behandelen we samen een duurzame businesscase. Leerlingen leren hoe je een (duurzame) onderneming start en hoe je een goed ondernemersplan schrijft.

Boek hier je gastles Duurzaam Ondernemen

Gastles Geld!

Hebben jouw leerlingen zicht op de waarde en de rol van geld? Zowel in hun eigen leven als in het leven van anderen? In deze gastles laten we de leerlingen zien hoe de keuzes die zij maken als consument invloed hebben op de rest van de wereld. We werken aan bewustwording rondom duurzame merken en laten de leerlingen een overzicht maken van hun eigen inkomsten en uitgaven. Door middel van stellingen en een quiz starten we een gesprek over onderwerpen als sparen en lenen.

Boek hier je gastles Eigen Geld

Gastles Impact van corona wereldwijd

Onze leerlingen worden dagelijks met het coronavirus geconfronteerd. Voor sommigen is dit misschien beangstigend terwijl anderen er nauwelijks bij stilstaan. Omdat Day for Change wil bijdragen aan de vorming van een generatie bewuste wereldburgers hebben wij een gastles over COVID-19 ontwikkeld. Hierin bespreken we met de leerlingen de consequenties van het coronavirus. De les gaat niet zozeer over de medische kant van het virus maar over de impact van het virus op de economie, het onderwijs en het welzijn van mensen wereldwijd en over hoe alles met elkaar in verbinding staat.

Boek hier je gastles impact van corona wereldwijd

De kosten 

De kosten voor een losse gastles bedragen circa € 150,- per uur incl. reiskostenvergoeding. Elk extra lesuur dat op dezelfde dag aansluitend gegeven kan worden, kost € 50,-. Per gastles mogen maximaal 40 leerlingen tegelijkertijd deelnemen. Wij werken bij voorkeur met groepen van circa 25 leerlingen. Deze kosten zijn een richtlijn, we maken graag een offerte op maat.

In verschillende regio’s werken wij samen met partners die zowel financieel als inhoudelijk betrokken zijn. Mochten de kosten een probleem vormen, dan kunnen we samen op zoek naar zo’n partner.

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief