Download de preview van ons lesmateriaal

Excuus! Momenteel werkt het aanvragen van een preview niet goed. We werken eraan!  Mail ons tot die tijd en geef daarin het gewenste niveau (po, vmbo of havo/vwo) aan. Alvast bedankt!

Wat leuk dat je interesse hebt in ons lesmateriaal!

cover3d_599e989fd1a6d

Elk jaar doen meer dan 6.000 leerlingen op ruim 100 scholen mee met Day for Change. Wil jij jouw leerlingen ook de kans bieden om aan de slag te gaan met duurzaam ondernemen en wereldburgerschap? En ben je benieuwd hoe dat er in de praktijk uit ziet?

Het lesmateriaal van de Day for Change Actie bestaat uit een werkboek voor de leerlingen en een handleiding voor docenten. Met behulp van tekst, videomateriaal, opdrachten en lesactiviteiten worden de leerlingen (en docenten) begeleid in het opzetten van een eigen duurzame onderneming.

Het werkboek is beschikbaar voor leerlingen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs, voor vmbo (ook in te zetten voor het keuzedeel ondernemen), havo-vwo (ook tto) en mbo.

In principe kan je met het lesmateriaal zelf aan de slag! Hiernaast bieden wij ook een uitgebreid programma met gastlessen en meer begeleiding vanuit Day for Change (zie ook de pagina aanbod gastlessen).

Download hieronder gratis de preview van het werkboek. 

Wat is de Day for Change Actie?

In het kort: De Day for Change Actie is een uniek educatieproject over wereldburgerschap en duurzaam ondernemen. Tijdens het project starten leerlingen met een microkrediet een eigen duurzame onderneming. De winst die zij maken, komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer informatie over de kosten, tijdsinvestering en uitvoering van de Day for Change Actie vind je hier.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief