Ons aanbod

Hoe laat je leerlingen aan de slag gaan met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen?

Spelenderwijs 21-ste eeuwse vaardigheden ontwikkelen en al lerend een concrete bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling? Met Day for Change! Op deze pagina vind je een overzicht van ons educatieve aanbod.

Ons educatieve aanbod

Onze educatieve activiteiten zijn (tenzij anders vermeld) beschikbaar voor primair onderwijs, groep 7 en 8, het voortgezet onderwijs, alle niveaus en MBO, leerjaar 1.

Tijdens dit project van 6 tot 8 weken, starten leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen onderneming. De winst die zij maken komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd. Day for Change biedt een reeks gastlessen en begeleiding van het gehele project.
In overleg met de jullie stemmen we het programma af op jullie wensen.

Ben je op zoek naar verdieping en haal je graag expertise in de klas? Dat komt goed uit, want Day for Change biedt nu ook de mogelijkheid om een gastspreker uit te nodigen bij jou in de klas voor gastlessen (45 – 60 minuten) over Wereldburgerschap, Duurzaam Ondernemen, en Geld .

Is jouw school gecertifieerd als TTO school? Zoek je een ondernemend Engelstalig educatie project dat jouw leerlingen een brede, open blik op de wereld geeft? Met de Day for Change Actie vertalen we wereldburgerschap naar de praktijk! De Day for Change Actie voor TTO Onderwijs is op dit moment alleen beschikbaar voor havo en vwo onderwijs.

In één week met jouw leerlingen een duurzame onderneming opzetten? Dat kan! De Day for Change Challenge is namelijk heel geschikt voor projectweken. Onder begeleiding van medewerkers van Day for Change gaan jouw leerlingen succesvol aan de slag.

Day for Change biedt op maat verschillende workshops aan. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve en ondernemende workshop Recycling- Upcycling. Neem contact op om jullie wensen te bespreken.

Vanuit verschillende perspectieven kijken naar ontwikkelingen in de economie. Als economiedocent wil je de leerlingen graag verschillende perspectieven kunnen bieden, maar het gebrek aan materiaal maakt dit lastig. Wij gaan samen met onze partner Our New Economy (ONE) in deze behoefte voorzien! Voor het volledige aanbod van lesbrieven ga je naar: http://www.economieles.nu

Gedurende 2018-2021 werkte Day for Change aan een bijzonder project in de Achterhoek: Ondernemende Helden. Een online academie en ontmoetingsplaats voor ondernemende jongeren. Het project is inmiddels afgesloten, maar wij delen graag onze positieve ervaringen. Interesse om een soortgelijk project te starten? Neem contact met ons op.

Benieuwd naar wat collega’s van Day for Change vinden? Kijk dan even bij de recensies!

Contact

Bij vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden voor jouw school!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief