Ons aanbod

Hoe laat je leerlingen aan de slag gaan met de SDG’s? Spelenderwijs 21-ste eeuwse vaardigheden ontwikkelen en al lerend een concrete bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling? Met Day for Change!

Educatie voor verandering

Armoede, globalisering, klimaatverandering, een gezondheidscrisis én duurzame economische ontwikkeling. Dit zijn de grote thema’s van deze tijd. Daarom biedt Day for Change scholen verschillende educatieve activiteiten waarin wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld aan de orde komen. Onze educatieve activiteiten zijn (tenzij anders vermeld) beschikbaar voor primair onderwijs, groep 7 en 8, het voortgezet onderwijs, alle niveaus en MBO, leerjaar 1.

Onze educatieve aanbod

Tijdens dit project van 6 tot 8 weken, starten leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen onderneming. De winst die zij maken komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd. Day for Change biedt een reeks gastlessen en begeleiding van de gehele project. In overleg met de jullie stemmen we het programma af op jullie wensen.

Ben je op zoek naar verdieping en haal je graag expertise in de klas? Dat komt goed uit, want Day for Change biedt nu ook de mogelijkheid om een gastspreker uit te nodigen bij jou in de klas voor gastlessen (45 – 60 minuten) over Wereldburgerschap, Duurzaam Ondernemen, Geld en de Impact van corona wereldwijd.

Met de Day for Change Actie online kunnen scholen duurzaam ondernemerschapsonderwijs opnemen in het curriculum.  Speels en eigentijds. Aan de hand van een reeks korte videolessen kan het project volledig zelfstandig door de school uitgevoerd worden.

Is jouw school gecertifieerd als TTO school? Zoek je een ondernemend Engelstalig educatie project dat jouw leerlingen een brede, open blik op de wereld geeft? Met de Day for Change Actie vertalen we wereldburgerschap naar de praktijk! De Day for Change Actie voor TTO Onderwijs is op dit moment alleen beschikbaar voor havo en vwo onderwijs.

In één week met jouw leerlingen een duurzame onderneming opzetten? Dat kan! De Day for Change Challenge is namelijk heel geschikt voor projectweken. Onder begeleiding van medewerkers van Day for Change gaan jouw leerlingen succesvol aan de slag.

Day for Change biedt op maat verschillende workshops aan. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve en ondernemende workshop Recycling- Upcycling. Neem contact op om jullie wensen te bespreken.

Voor het voortgezet onderwijs ontwikkelen Our New Economy (ONE) en Day for Change lesmateriaal voor de economielessen over nieuw economisch denken. Met de lesbrieven Nieuwe Economie voor HAVO en VWO krijgen leerlingen de kennis en tools aangereikt om economische ideeën (kritisch) te onderzoeken.

De Ondernemende Helden Academie is opgericht om gemotiveerde jongeren te helpen bij het ontwikkelen van hun ondernemende talenten. Ook hopen we dat ze tijdens het online programma ontdekken hoe ze economisch zelfstandig kunnen worden: als ondernemer, als gemotiveerde werknemer of in een bewust gekozen vervolgopleiding.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)

Door deelname aan één van de educatieprogramma’s van Day for Change lever je een bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn zeventien doelen, bepaald door de Verenigde Naties (VN), om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Wij richten ons specifiek op de volgende doelen.

Benieuwd naar wat collega’s van Day for Change vinden? Kijk dan even bij de recensies!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief