Informatie voor scholen

Hoe laat je leerlingen aan de slag gaan met de SDG’s?

Spelenderwijs 21-ste eeuwse vaardigheden ontwikkelen en al lerend een concrete bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling? Met Day for Change!

Educatie voor verandering

Armoede, globalisering, klimaatverandering, een gezondheidscrisis én duurzame economische ontwikkeling. Dit zijn de grote thema’s van deze tijd. Daarom biedt Day for Change scholen verschillende educatieve activiteiten waarin wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld aan de orde komen.

Ons educatieve aanbod

We bieden gastlessen, workshops en lesbrieven aan over de bovenstaande thema’s. Hiernaast bieden we lesmateriaal voor een project waarbij leerlingen hun eigen duurzame onderneming opzetten: de Day for Change Actie. Dit kan in een projectweek of verspreid over een langere periode, zelfstandig (met videolessen) of onder begeleiding van onze ervaren gastdocenten. Een groot deel van ons lesmateriaal is ook beschikbaar in het Engels.

Onze educatieve activiteiten zijn (tenzij anders vermeld) beschikbaar voor primair onderwijs groep 7 en 8, het voortgezet onderwijs, alle niveaus en het MBO leerjaar 1.

Een overzicht van ons aanbod voor scholen vind je hier.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)

Door deelname aan één van de educatieprogramma’s van Day for Change lever je een bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn bepaald door de Verenigde Naties (VN). Wij richten ons specifiek op de volgende doelen.

Benieuwd naar wat collega’s van Day for Change vinden? Kijk dan even bij de recensies!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief