Kasboek Day for Change Actie

Om een goed overzicht te houden van het geld dat jullie uitgeven en verdienen is het handig om een kasboek bij te houden. Dat kan je doen in het Exceldocument dat je hier kan downloaden. 

Uitgaven

Het gaat erom dat je netjes bijhoudt hoeveel geld je verdient (Inkomsten) en hoeveel geld je uitgeeft (Uitgaven). Als je iets koopt, moet je de bon bewaren. Je geeft dit bonnetje een nummer en noteert deze uitgaven met datum, een omschrijving en de naam van de winkel waar je het gekocht hebt in het Exceldocument, in de kolom UITGAVEN. De bonnetjes bewaar je en lever je bij afloop van het project samen met het kasboek in bij jouw docent.

Inkomsten

Ook de inkomsten noteer je in het kasboek. In de kolom INKOMSTEN. Dat kan je elke keer doen dat je iets verkocht hebt. Je schrijft dan op wat je hebt verkocht, wanneer (datum) aan wie (klant) en het bedrag dat je hebt ontvangen. Als je bijvoorbeeld op een markt gaat staan of 1 dag gaat verkopen, kan je ook aan het einde van die dag het totale verkoopbedrag noteren. 

Microkrediet

Het microkrediet dat jullie krijgen (de lening) staat twee keer in het kasboek. Je mag het opschrijven bij de Inkomsten, maar je moet het aan het einde van het project ook weer terugbetalen. Dat schrijf je dan aan de kant van de Uitgaven.

Winst

Als je alles goed bijhoudt, weet je aan het einde van het project direct hoeveel winst gemaakt is met jullie bedrijf.

Veel succes!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief