Wie zijn wij

Day for Change is in 2006 opgericht door:

fotos-dfc-037

v.l.nr. Arthur Hoogendijk, Diederik Laman Trip en Marc Klein Essink

Marc Klein Essink ‘Er zit zoveel kracht in mensen. Als je ze de mogelijkheid geeft om met een kleine lening iets op te starten, geef je ze zo ongelofelijk veel zelfstandigheid en onafhankelijkheid’.

Arthur Hoogendijk ‘Ik geloof dat microkrediet en microfinanciering dé oplossing is voor armoedebestrijding. Je eet als een soort Pacman de armoede op, waarna het ook niet meer terug kan komen’.

Diederik Laman Trip ‘Ik ben ervan overtuigd dat over 20 jaar het aantal mensen dat in armoede leeft veel minder zal zijn, voor een deel dankzij microkrediet. Jonge mensen in Nederland moeten dat weten … dat microkrediet een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van armoede op aarde, ook in Nederland’.

Sinds 2013 bestaat het bestuur uit:

Jan van TeeffelenJan van Teeffelen (voorzitter)
“Geef mensen kansen hun eigen kracht, die iedereen heeft, te ontwikkelen. Dit maakt mensen zelfbewust, zelfstandig en minder c.q. onafhankelijk. Het verstrekken van kleine leningen kan een mooie aanzet zijn dit proces te starten.”

ed-den-bestenEd den Besten (penningmeester)
Ed is directievoorzitter bij Rabobank Salland. “Wij zijn een bank die zich sterk maakt voor de klant en de omgeving van de klant. Jaarlijks gaat er ongeveer 700.000 euro weer terug de regio in in de vorm van sponsoring, coöperatief dividend, hart voor Salland en maatschappelijkprojectenfonds. Hiermee ondersteunen we veel verenigingen en stichtingen in het werkgebied. Zij zijn in mijn ogen de smeerolie van de maatschappij. Zij zorgen ervoor dat het aangenaam wonen is in deze regio.”

elisabeth-rijpkemaElisabeth Rijpkema (bestuurslid)
Who:I seek to impact teams and organizations.
Why:I am driven to ensure everyone has access to opportunity.
How:I bring people together and empower them to overcome shared barriers, thus building engagement and ownership.
Call me an Equalizer.
Specialties: Social Entrepreneurship, Branding, Sustainable Financing

Het team van Day for Change

Babette_4673Babette Anhalt, directeur.
Babette was ooit professioneel tangodanseres. Nadat zij haar dansschoenen in de wilgen heeft gehangen werkte ze o.a. bij Ivo Niehe Producties als eindredacteur internet en bij IDTV als manager van de afdeling Interactive. Sinds april 2009 zet zij zich met groot enthousiasme in om de doelstellingen van Day for Change te verwezenlijken. “Ik geloof in de ondernemende kracht en creativiteit van mensen wereldwijd. Soms hebben ze alleen een klein duwtje in de rug nodig om zichzelf te ontwikkelen. Dat geldt voor mensen in ontwikkelingslanden en voor kinderen en jongeren in Nederland.” Naast haar werk voor Day for Change is Babette actief als zelfstandig communicatiespecialist.

Foto IngeInge Reyntjes, algemeen coördinator & regiocöordinator Noord- Holland & Midden- Nederland.
Inge werkt sinds april 2012 bij Day for Change. Daarvoor was zij ook al drie jaar betrokken bij de organisatie als projectmedewerker educatie. In 2011 was zij gedurende 9 maanden werkzaam voor PURE! for Kids in Cambodja. “Ik vind het inspirerend om de creativiteit van kinderen en jongeren terug te zien in hun ondernemingen en hoe zij dit in zetten om het leven van anderen te verbeteren.”

brechtjeBrechtje van der Feltz, regiocoördinator Zuid-Holland & Zeeland.
In 2015 heeft Brechtje al meegewerkt aan de organisatie van de Day for Change verkiezing. Vervolgens heeft ze zes maanden door oost en zuidelijk Afrika gereisd en met eigen ogen gezien waarom inclusive finance zo belangrijk is. Na haar studies Geschiedenis en Internationale Betrekkingen en Organisaties heeft ze twee jaar als programmamaker gewerkt bij een stichting in Amsterdam. Nu combineert ze met veel plezier haar studie, reis en werkervaring om zo veel mogelijk werkt te verzetten voor Day for Change.

IMG_4232-205x300Judith Bandell, regiocoördinator Noord Nederland
Judith woont in het mooie Drenthe en heeft 9 jaar als communicatie adviseur gewerkt bij de Rabobank. Sinds een paar jaar is zij zelfstandig ondernemer. Day for Change stimuleert kinderen creatief te ondernemen en brengt ze kennis bij over microfinanciering en inclusive finance. Deze geweldige mix van ondernemerschap, creativiteit en wereldburgerschap spreekt haar enorm aan!

marjanMarjan Duursma, regiocoördinator Midden- & Zuid Nederland
Marjan Duursma, is sinds september 2016 verbonden aan Day for Change. Ze werkte ruim 15 jaar in Oost-Afrika als adviseur en trainer op het gebied van microfinanciering en ondernemerschap. ‘’Mijn passies voor ondernemen, microfinanciering en onderwijs komen samen bij Day for Change. Kinderen en jongeren híer uitdagen om verder te kijken, hun (ondernemers-)talent te ontwikkelen en daarmee jongeren dáár te helpen een eigen bestaan op te bouwen – daar draag ik graag aan bij!’’

karin-overbeekKarin Overbeek, regiocoördinator Oost Nederland
Karin Overbeek woont in Hummelo in de Achterhoek. Opgegroeid in een familiebedrijf, getrouwd met een ondernemer en zelf ondernemer. Karin heeft in Amerika een opleiding gevolgd over het nieuwe ondernemen en vond dat geweldig! “Met een kleine investering en een goed plan kun je grote resultaten halen. Day for Change laat de leerlingen dat spelenderwijs ontdekken. En dat zij met hun inzet ondernemers in ontwikkelingslanden helpen, maakt het alleen maar nog mooier!”

foto-bart-200x300Bart Wittkampf , regiocoördinator Zuid Nederland
Bart heeft jaren als beleidsmedewerker en projectleider bij COS Gelderland gewerkt. Bij COS heeft hij het landelijke programma Upgraden opgezet jongeren bewust maakt, dat ze door kleine veranderingen in hun eigen gedrag, de wereld kunnen veranderen. Momenteel werkt hij voor Day for Change en gelooft hij dat je geen ondernemer hoeft te zijn om wel ondernemend te kunnen zijn. En dat jouw daden in Nederland ook een positief effect kunnen hebben op het leven van mensen elders. Bart woont samen met zijn vrouw en twee zoontjes in Zuid-Limburg en is naast zijn werk bij Day for Change actief als coach en trainer.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief