Het bestuur

Elisabeth Rijpkema (Voorzitter)

Ik geloof dat een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving mogelijk is, en dat wij gezamenlijk een economie kunnen bouwen die bijdraagt aan een duurzame toekomst voor huidige en toekomstige generaties. Als duurzaam en ethisch ondernemer wil ik bijdragen aan de missie van Day for Change, en gezamenlijk streven naar een economie waarin mens, maatschappij en de planeet niet alleen beter worden vanwege de resultaten, maar ook door de manier waarop deze werden gecreëerd. “Jong geleerd is oud gedaan.”

Hanne van de Riet (secretaris)

I believe that the way to change is through awareness. Through education, coaching, and stimulation on how to set up a sustainable business, the youth is getting more familiar with the topic. Today’s youth are the leaders of tomorrow – Nelson Mandela. Young adults are the ones who can make the change. By raising awareness and curiosity early in life, we can create a brighter future for everyone. 

Jackelien Barelds (penningmeester)

Het is enorm krachtig om zelf te ervaren welke impact je kunt hebben op onze aardbol en op het leven van anderen. Kennismaken met de creatieve, sociale en duurzame ondernemer in jou en je klasgenoten plant prachtige zaadjes voor de toekomst. Dat is wat Day for Change realiseert met rijke lessen en prachtige projecten. Als organisatie-adviseur en coach in het maatschappelijk domein draag ik graag bij aan Day for Change om zo ‘onze kids’ te inspireren en te laten voelen wat er mogelijk wordt als je nieuwsgierig blijft, als je in jezelf gelooft, als je de aarde een beetje mooier maakt en als wereldburger onderdeel bent van het geheel. Jij hoort erbij, jij maakt verschil!

Ruud van Soelen (algemeen bestuurslid)

“Ondernemerschap brengt het creatieve in mensen naar boven. Het denken buiten gebaande paden, het zoeken en vinden van unieke mogelijkheden en het denken in oplossingen en buiten bestaande structuren is wat Day for Change aan de jeugd laat zien en ervaren.” Dat is waar Ruud zijn steentje aan wil bijdragen.
Ruud heeft o.a. 6 jaar in Mali gewoond en gewerkt en heeft met vele jongeren samengewerkt om een eigen bedrijf op te starten. Hierbij zag hij dat de creativiteit en zelfredzaamheid bij jongeren enorm toenam. Zelf is Ruud oud-ondernemer en nu werkzaam bij de Sociaal Economische Raad (SER) in Den Haag, waar hij samen met voedingsmiddelenbedrijven en supermarkten en ngo’s, overheden en vakbonden werkt aan Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Duurzaam ondernemen met respect voor mensenrechten over de grens.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief