De Day for Change Verkiezing

Ben jij die jonge, creatieve, duurzame en succesvolle micro-ondernemer die de titel ‘Day for Changemaker van het Jaar’ verdient?

Is jouw onderneming door je docent genomineerd op de Day for Change afsluiting? Doe dan mee aan de Day for Change Verkiezing 2022 en schrijf je zo snel mogelijk in!

Wanneer en hoe aanmelden?

Heb jij succesvol meegedaan aan de Day for Change Actie, en ben je als schoolwinnaar op de afsluiting uit de bus gekomen? Meld je dan aan! Via deze link vind je het inschrijfformulier.

Video

Een vakjury zal alle aanmeldingen bekijken, jureren en beoordelen. De beste drie per niveau (basisonderwijs, vmbo/mavo en havo/vwo) moeten vervolgens proberen online zo veel mogelijk stemmen te werven. Hiervoor maken jullie een video over jullie onderneming. Met tips helpen we jullie op weg. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie zich Day for Changemakers van het Jaar mag noemen. Voorbeelden van deze video’s vind je onderaan deze pagina en op ons youtube kanaal. 

Waarom meedoen?

Wij horen jullie denken wat levert mij dat op? Natuurlijk is het een grote eer om de titel te winnen en zijn er leuke geldprijzen te winnen, maar er is meer.

Als je tijdens een intake voor een vervolgopleiding vertelt dat je één van de genomineerden was of misschien zelfs de winnaar van de Day for Change Verkiezing dan zal dat zeker indruk maken! En wat dacht je van een vermelding op je C.V. als je voor een (bij)baan solliciteert?

Waar let de jury op (en jouw docent bij het kiezen van de schoolwinnaar)?

  • Hoe duurzaam is het product/de dienst;
  • Hoe hoog is de uiteindelijke winst;
  • Hoe goed was de samenwerking, het initiatief en doorzettingsvermogen in het groepje?

Vooral creatieve, innovatieve en duurzame bedrijfjes die hebben nagedacht over de P’s van Planet en People bij de uitvoering van hun onderneming maken kans. Maar ook de P van Profit is belangrijk, dus ook de hoogte van de winst telt zeker mee. Uiteindelijk gaat de Day for Change Actie over het aanleren van ondernemende vaardigheden en een ondernemende houding. Dus ook samenwerking, initiatief, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn belangrijk bij het kiezen van de winnaar.

Vakjury?

Dat is elk jaar anders. Voorgaande jaren hebben o.a. Carry Slee, Mark Klein Essink, Francine Oomen, Ruud Feltkamp, Eberhart van der Laan, de Chocolatemakers, CEO van Adidas en Jasper van Seepje aan de vakjury deelgenomen.

Prijzen?

De finalisten ontvangen een bewijs van deelname, een certificaat. Ook zijn er geldprijzen voor de bedrijfjes die de eerste prijs winnen. De prijzen worden uitgereikt per groep afhankelijk van het aantal ondernemers dat heeft bijgedragen.

Wat moeten wij doen als we bij de beste drie bedrijven horen?

Jullie maken (met tips van ons) een video die we samen zo veel mogelijk delen om online stemmen te krijgen. Diegene die de meeste stemmen heeft ontvangen, mogen zich Day for Changemakers van het Jaar 2022 noemen.

Wanneer is de verkiezing?

Inschrijven is mogelijk tot 16 juni om 16.00u. De vakjury maakt op 22 juni bekend welke groepjes er genomineerd zijn voor de finale. De finalisten krijgen dan 5 dagen om een kort promofilmpje op te nemen. Deze filmpjes komen maandag 27 juni online en op vrijdag 1 juli sluiten de stembussen. Dan weten we wie DE Day for Changemakers van het jaar 2022 zijn!

Als je nog vragen hebt kan je altijd contact opnemen! 

In deze filmpjes kan je zien hoe de winnaars van voorgaande jaren het aangepakt hebben:

Musje Komt Zo (vogelvoederhuisje van gerecycled materiaal) – Finalist Day for Change verkiezing

Ligt it Up (recycle lampen) – Finalist Day for Change verkiezing

Creative (duurzame kerstkransen) – Finalist Day for Change verkiezing

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief