De Day for Change Verkiezing

Ben jij die jonge, creatieve, duurzame en succesvolle micro-ondernemer die de titel ‘Day for Changemaker van het Jaar’ verdient? Is jouw onderneming door je docent genomineerd op de Day for Change afsluiting? Doe dan mee aan de Day for Change Verkiezing 2020 – 2021 en schrijf je in voor 10 juni 2021!

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer en hoe aanmelden?

Heb jij succesvol meegedaan aan de Day for Change Actie, en ben je als schoolwinnaar op de afsluiting uit de bus gekomen? Meld je dan aan! Via deze link vind je het inschrijfformulier.

Video

Een vakjury zal alle aanmeldingen bekijken, jureren en beoordelen. De beste drie per niveau (basisonderwijs, vmbo/mavo en havo/vwo) moeten vervolgens proberen online zo veel mogelijk stemmen te werven. Hiervoor maken we samen met jullie een video over jullie onderneming. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie zich Day for Changemakers van het Jaar mag noemen. Voorbeelden van deze video’s vind je onderaan deze pagina en op ons youtube kanaal. 

Waarom meedoen?

Wij horen jullie denken wat levert mij dat op? Natuurlijk is het een grote eer om de titel te winnen en zijn er leuke geldprijzen te winnen, maar er is meer.

Als je tijdens een intake voor een vervolgopleiding vertelt dat je één van de genomineerden was of misschien zelfs de winnaar van de Day for Change Verkiezing dan zal dat zeker indruk maken! En wat dacht je van een vermelding op je C.V. als je voor een (bij)baan solliciteert?

Waar let de jury op (en jouw docent bij het kiezen van de schoolwinnaar)?

  • Hoe duurzaam is het product/de dienst;
  • Hoe hoog is de uiteindelijke winst;
  • Hoe goed was de samenwerking, het initiatief en doorzettingsvermogen in het groepje?

Vooral creatieve, innovatieve en duurzame bedrijfjes die hebben nagedacht over de P’s van Planet en People bij de uitvoering van hun onderneming maken kans. Maar ook de P van Profit is belangrijk, dus ook de hoogte van de winst telt zeker mee. Uiteindelijk gaat de Day for Change Actie over het aanleren van ondernemende vaardigheden en een ondernemende houding. Dus ook samenwerking, initiatief, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn belangrijk bij het kiezen van de winnaar.

Vakjury?

Dat is elk jaar anders. Voorgaande jaren hebben o.a. Carry Slee, Mark Klein Essink, Francine Oomen, Ruud Feltkamp, Eberhart van der Laan, de Chocolatemakers, CEO van Adidas en Jasper van Seepje aan de vakjury deelgenomen.

Prijzen?

De finalisten ontvangen een bewijs van deelname, een certificaat. Ook zijn er geldprijzen voor de winnende bedrijfjes. De prijzen worden uitgereikt per groep onafhankelijk van het aantal ondernemers dat heeft bijgedragen.

Voor het basisonderwijs:

1e prijs = € 100,-
2e prijs = €  40,-
3e prijs = €  20,-

Voor het voortgezet onderwijs (in niveaus opgedeeld: vmbo/mavo en havo/vwo): 

1e prijs = € 400,- 
2e prijs = € 160,- 
3e prijs = €   80,- 

Wat moeten wij doen als we bij de beste drie bedrijven horen?

Samen maken we een video die wij en jullie zo veel mogelijk delen om online stemmen te krijgen. Diegene die de meeste stemmen heeft ontvangen, mogen zich Day for Changemakers van het Jaar 2021 noemen.

Tijdspad verkiezing

tot 10 juni 2021: schoolwinnaars inschrijven voor de verkiezing via het inschrijfformulier
11 juni 2021: bekendmaking Top 10 per niveau (basisonderwijs, vmbo/mavo en havo/vwo)
15 juni 2021: vakjury kiest Top 3 per niveau, samen video’s maken
24 juni 2021: Top 3 per niveau met video online, stemmen maar!
29 juni 2021: Winnaars bekend!

Ik heb nog een vraag

Je kunt altijd contact opnemen met ons kantoor 06-57331943 of een mail sturen naar info@dayforchange.nl.

In deze filmpjes kan je zien hoe de winnaars van voorgaande jaren het aangepakt hebben:

Musje Komt Zo (vogelvoederhuisje van gerecycled materiaal) – Finalist Day for Change verkiezing

Ligt it Up (recycle lampen) – Finalist Day for Change verkiezing

Creative (duurzame kerstkransen) – Finalist Day for Change verkiezing

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief