Day for Change Verkiezing 2023-24

23 augustus, 2023

Heb jij succesvol meegedaan aan de Day for Change Actie, en ben je als schoolwinnaar uit de bus gekomen? Meld je dan via het inschrijfformulier aan voor de Day for Change Verkiezing. Inschrijven is mogelijk tot 2 juni 2024 om middernacht. Een jury en publiekstemmen bepalen wie zich Day for Changemaker 2024 mag noemen. De uitslag wordt vrijdag 21 juni 2024 bekend gemaakt.

Wanneer is de verkiezing?

Inschrijven is het hele schooljaar door mogelijk. De inschrijving sluit 2 juni 2024 om middernacht. Als de inschrijving is gesloten, worden alle aanmeldingen beoordeeld door een vakkundige jury.

Per niveau (basisonderwijs, vmbo/mavo en havo en vwo) nomineert de jury 3 bedrijven voor de finale. Op vrijdag 7 juni 2024 wordt bekend welke bedrijfjes dat zijn. De finalisten gaan vervolgens aan de slag om zo veel mogelijk publieksstemmen werven.

De medewerkers van de genomineerde bedrijfjes krijgen 5 dagen de tijd om promofilmpje op te nemen. De filmpjes worden zaterdag 15 juni 2024 online gepubliceerd. En dan is het de beurt aan het publiek. Zij mogen stemmen op hun favoriete bedrijfje. Donderdag 20 juni 2024 om middernacht sluit de stembus.

Vrijdag 21 juni 2024 maken we bekend wie de Day for Changemakers 2024 zijn!

Prijzen?

De finalisten ontvangen een bewijs van deelname, een certificaat. Ook zijn er geldprijzen voor de bedrijfjes die de 1e prijs winnen. De prijzen worden uitgereikt per groep afhankelijk van het aantal ondernemers dat heeft bijgedragen (€50,- per deelnemende leerling in het voortgezet onderwijs en €25 per deelnemende leerling voor het basisonderwijs. Er geldt een maximum van €250,- per bedrijf ).

Waarom meedoen?

Natuurlijk is het een grote eer om de titel en de geldprijs te winnen, maar er zijn meer redenen om mee te doen aan de Day for Change Verkiezing.
Als je tijdens een intake voor een vervolgopleiding vertelt dat je één van de genomineerden of misschien zelfs de winnaar van de Day for Change Verkiezing was, zal dat zeker indruk maken! En wat dacht je van een vermelding op je C.V. als je voor een (bij)baan solliciteert?

Waar let de jury op (en jouw docent bij het kiezen van de schoolwinnaar)?

  • Hoe duurzaam is het product/de dienst;
  • Hoe hoog is de uiteindelijke winst;
  • Hoe goed was de samenwerking, het initiatief en doorzettingsvermogen in het groepje?

Vooral creatieve, innovatieve en duurzame bedrijfjes die hebben nagedacht over de P’s van Planet en People, bij de uitvoering van hun onderneming maken kans. Maar ook de P van Profit is belangrijk: de hoogte van de winst telt zeker mee. Uiteindelijk gaat de Day for Change Actie over het aanleren van ondernemende vaardigheden en een ondernemende houding. Dus samenwerking, initiatief nemen, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn belangrijk bij het kiezen van de winnaar.

De jury is elk jaar anders. Voorgaande jaren hebben o.a. Carry Slee, Mark Klein Essink, Francine Oomen, Ruud Feltkamp, Eberhart van der Laan, de Chocolatemakers, CEO van Adidas en Jasper van Seepje aan de deelgenomen.

Wat moeten wij doen als we bij de beste drie bedrijven horen?

De genomineerde bedrijfjes maken – met handige tips van ons- een video die we samen zo veel mogelijk delen, om online stemmen te krijgen. Het bedrijfje dat de meeste stemmen ontvangt, mag zich Day for Changemakers van het Jaar 2024 noemen.

Als je nog vragen hebt kan je contact opnemen! 

In deze filmpjes kan je zien hoe de winnaars van voorgaande jaren het aangepakt hebben. Meer video’s vind je ook op ons youtube kanaal. 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief