Bedrijven

Gezocht: ondernemers voor ondernemers  

Geloof jij ook in de uitdrukking “jong geleerd is oud gedaan”? Wil je jongeren uit jouw regio de kans geven om een duurzame onderneming te starten? En wil je tegelijkertijd ondernemende mensen wereldwijd steunen?

Dan zoekt Day for Change jou!

De Day for Change Actie is een uniek educatie-project waarin duurzaam ondernemerschap centraal staat. Tijdens het project starten leerlingen met een microkrediet een eigen (duurzame) onderneming. De winst die zij maken, wordt ingezet om ondernemende mensen wereldwijd te steunen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Voor wie?

Het project is voor leerlingen door heel Nederland van 10 tot 16 jaar. Voor alle niveaus hebben wij aangepast lesmateriaal. Ieder jaar doen rond de 6000 leerlingen mee aan de Day for Change Actie!

Wat hebben de leerlingen aan de Day for Change Actie?

Er wordt gewerkt aan belangrijke ondernemerschapsvaardigheden zoals het opstellen van een businessplan, financieel management, marketing maar ook bredere vaardigheden zoals samenwerken, presenteren en probleemoplossend vermogen komen aan bod. Hiernaast leren jongeren over wereldwijde (armoede)problematiek, over de relatieve waarde van geld en de impact van duurzaam ondernemerschap.

Wat vragen wij?

Wij zijn altijd op zoek naar partners die deelname aan de Day for Change Actie mogelijk willen maken voor een school of een klas door middel van een financiële bijdrage en (indien gewenst) inhoudelijke betrokkenheid.

Inhoudelijke betrokkenheid?

Als samenwerkingspartner kan je actief bij het lesprogramma betrokken zijn en de leerlingen helpen met hun onderneming. Dit is echter optioneel. Indien gewenst kunnen:

  • de gastlessen Omgaan met Geld en Duurzaam Ondernemen door het bedrijf gegeven worden (i.s.m. Day for Change).
  • de leerlingen hun bedrijfsplannen presenteren (pitchen) aan medewerkers van het bedrijf, indien mogelijk op kantoor
  • medewerkers van het bedrijf aanwezig zijn bij de slotbijeenkomst: bekendmaking opbrengst en de evaluatie

Wat bieden wij?

  • De mogelijkheid om jouw passie voor ondernemen te delen met lokale jongeren
  • Contact met jongeren en ouders in de directe omgeving
  • Positieve publiciteit (o.a. via onze website en sociale media)
  • Een handige promotie tool-kit
  • Een mooie, hands-on invulling van het MVO-beleid van jouw bedrijf

Wat kost het om mee te doen? 

Zowel de kosten als de tijdsinvestering zijn afhankelijk van jullie wensen. Het liefst gaan wij met partners een structurele samenwerking aan. We komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Interesse? Neem contact met ons op.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief