MBO

Geef jij les op het MBO en ben je op zoek naar leuk ondernemend lesmateriaal voor jouw studenten?

Day for Change biedt verschillende educatieve activiteiten aan waarin wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld aan de orde komen. Op deze pagina vind je meer informatie over ons aanbod voor het MBO.

We bieden gastlessen, workshops en lesmateriaal voor een project waarbij studenten hun eigen duurzame onderneming opzetten: de Day for Change Actie.

Opleidingen

De educatieve activiteiten van Day for Change sluiten goed aan bij opleidingen die vallen onder het profiel Economie en Ondernemen waaronder:

  • manager retail
  • ondernemer retail
  • verkoopspecialist
  • medewerker marketing en communicatie
  • alle opleidingen die vallen onder Creatief vakmanschap

Ook voor andere MBO opleidingen waarin ondernemende vaardigheden belangrijk zijn kunnen de Day for Change Actie of een losse gastles een mooie toevoeging zijn op het lesprogramma.

De Day for Change Actie voor MBO

In de Day for Change Actie komen alle thema’s die wij belangrijk vinden samen. Het draait het om wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld. Tijdens het project starten studenten met een microkrediet een eigen duurzame onderneming. De winst die zij maken, komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Door aan de slag te gaan met de Day for Change Actie maken de studenten kennis met alle facetten van duurzaam ondernemerschap. Ze gaan zelf een ondernemersplan opstellen, een krediet aanvragen, de inkoop, verkoop en promotie verzorgen. Dit alles gebeurt vanuit een duurzaam perspectief.

De Day for Change Actie past mooi binnen de vakken economie, marketing, communicatie, burgerschap en Nederlands.

Meer algemene informatie over het lesmateriaal, de leerdoelen, de tijdsinvestering en de uitvoering van de Day for Change Actie vind je hier.

Good practices

De eerstejaars studenten van de opleiding Manager Retail in Alphen aan de Rijn doen al voor het derde jaar op rij mee aan de Day for Change Actie. In het nieuwsbericht op deze site lees je meer over hun deelname en de verschillende soorten bedrijven die de studenten zijn gestart.

Renate Noordhoek, docent economie
en projectbegeleider vertelt:

‘Allereerst staan wij voor 100% achter de doelstellingen van de organisatie die het microkrediet in ontwikkelingslanden mogelijk maakt. Wij willen hier graag een steentje aan bijdragen. Daarnaast maakt het leerlingen bewust van problemen waar mensen in ontwikkelingslanden mee te maken hebben. Deze mensen hebben vaak geen toegang tot bankzaken en zo wordt hen de kans ontnomen om in hun eigen financiële behoefte te voorzien. Een ander belangrijke reden is dat wij de studenten voorbereiden op het ondernemerschap. Het starten van een eigen bedrijf en het verkopen van een product hoort hierbij. Door mee te doen met Day for Change gaan de studenten ervaring opdoen in de praktijk. Alle zaken van het starten van
een bedrijf komen daarbij aan bod, zoals het aanvragen van
krediet en het daadwerkelijk verkopen van een product.’

Ons overige educatieve aanbod

Contact

Bij vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. We bespreken graag de verschillende mogelijkheden voor jouw school! Ben je enthousiast maar is er op dit moment geen ruimte voor Day for Change in het lesprogramma?

Of blijf op de hoogte van Day for Change via onze nieuwsbrief!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief