Veelbelovende ondernemersplannen

19 december, 2019

Mooie producten, goed en overtuigend gepresenteerd door de jonge ondernemers van het mboRijnland. Het was een inspirerende middag bij Rabobank Groene Hart Noord in Alphen aan den Rijn die eindigde in een maximale lening voor alle bedrijven.

De afgelopen weken zijn de studenten volop aan de slag geweest met brainstormen, marktonderzoek doen en een ondernemingsplan maken. Op dinsdag 9 december werd het echt spannend. De leerlingen presenteerden hun plannen aan een Kredietcommissie bestaande uit Joyce van Veen en Katja Groenewoud van de Rabobank en Brechtje van der Feltz van Day for Change.

USP’s

De jury zag allerlei creatieve en duurzame ideeën voorbijkomen. Alles studenten hadden hun best gedaan om zelf iets toe te voegen aan het product dat ze gingen verkopen en de USP’s werden uitgebreid en vol enthousiasme besproken.

By Us

De dames van By Us gaan oorbellen met doorlopende sluiting verkopen. Hier was specifiek voor gekozen om hun doelgroep (moeders en sportieve dames) te ontlasten. Oorbellen met een doorlopende sluiting kan je namelijk inhouden als je gaat slapen of sporten.

Op die manier hoeft de drukke moeder met jonge kinderen zich in de ochtend geen zorgen te maken over haar sieraden voordat ze de deur uit gaat!

Slim bedacht! Het product was mooi afgewerkt met een duurzame verpakking die je ook nog kon personaliseren indien gewenst.

Wood Deco

Hierna was de beurt aan de heren van Wood Deco. Deze mannen hadden een kerstboompje mee. Het was niet de standaard kerstboom maar een inklapbare, houten kerstboom. Door henzelf gemaakt van resthout. Ideaal voor mensen die geen ruimte (of misschien geen geld) hebben om een grote echte kerstboom neer te zetten maar wel wat gezelligheid willen rondom de feestdagen. De heren verkochten na afloop van de pitch hun eerste kerstboom aan Brechtje van der Feltz van Day for Change.

BMR Serveerplank

Het volgende bedrijf had ook voor een houten product gekozen. De ondernemers van BMR Serveerplank (ja, de naam kan nog wat creativiteit gebruiken) willen serveerplanken gaan maken van planken die vroeger gebruikt waren om kaas op te laten rijpen. De jongens hadden al 7 kopers voordat ze überhaupt begonnen waren. Er werden ook handige elastische veters verkocht die je niet hoeft te strikken.

Make a better world

Het laatste bedrijf genaamd Make a better world wil naast kerstengeltjes ook shirts gaan verkopen met een logo erop tegen racisme. De jongens waren op dit idee gekomen door het incident tijdens de voetbalwedstrijd Excelsior tegen FC Den Bosch. Met de verkoop van deze shirts willen ze een punt maken: dit soort dingen kunnen wij als maatschappij niet meer accepteren. Door de shirts zelf te gaan verkopen op het mboRijnland en langs de deuren hopen ze een beweging in gang te zetten. Wij doen in ieder geval mee!

Maximale lening

Alle plannen werden beloond met de maximale lening die de studenten konden krijgen om hun minionderneming van de grond te krijgen. De komende weken gaan de studenten aan de slag met de uitvoering van hun plannen. Samenwerken, initiatief nemen, met geld omgaan, klanten aanspreken en doorzetten zijn vaardigheden waar ze mee in aanraking komen. Met straks een mooie winst als resultaat; dat is het uitgangspunt.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief