De Day for Change Actie

Ben je op zoek naar een leuk, ondernemend project voor jouw leerlingen? Wil je praktisch aan de slag met duurzaamheid en wereldburgerschap? 

Dan is de Day for Change Actie iets voor jou!

De Day for Change Actie is al meer dan 12 jaar een uniek educatieproject waarin wereldburgerschap en duurzaam ondernemen centraal staan.

Het project is geschikt voor leerlingen van groep 7 & 8 PO, voor VO en voor eerstejaars MBO. Voor alle niveaus hebben wij aangepast lesmateriaal: werkboekjes en gastlessen. Via de linkjes hierboven, vind je specifieke informatie per niveau waaronder aansluiting bij de leerdoelen en vakken.

Sinds de oprichting van stichting Day for Change deden 86.908 leerlingen op 1.433 scholen mee aan de Day for Change Actie. Dankzij het enthousiasme en ondernemingslust van de leerlingen werden 1.184.178 mensen (ouders, leerkrachten, docenten en andere leerlingen op de scholen) bereikt.

People, planet, profit

Op een speelse en ondernemende manier kennis maken met wereldburgerschap, duurzaam ondernemen en omgaan met geld. Dat is de Day for Change Actie. Geen leerboeken, maar echt aan de slag. Voor jezelf, voor een ander en voor de wereld.

De opdracht is om geld te verdienen -Profit-, terwijl je tegelijkertijd iets goeds doet voor onze aarde -Planet- en de mensen die erop leven -People-. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs blijken geweldig succesvolle duurzame ondernemers.

Aardrijkskunde docent Ruben Tissink is blij met het project:

“De Day for Change Actie geeft betekenis aan het leren. De leerlingen worden aangezet om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar onze aarde. Met een microkrediet zijn de leerlingen in staat om een maatschappelijk verantwoorde onderneming op te starten. De winst komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd. Een win-winsituatie dus!”

Ieder jaar doen ruim 6.500 leerlingen mee aan de
Day for Change Actie!

Leren ondernemen

Day for Change levert het lesmateriaal en geeft gastlessen over wereldburgerschap en over duurzaam ondernemen. Daarna is het aan de leerlingen om een duurzaam plan te maken waarmee ze geld kunnen verdienen. Ze schrijven een ondernemingsplan en presenteren dat tijdens een pitch. Wordt het plan goedgekeurd, dan krijgen ze zelf een microkrediet: cash geld om gelijk mee te beginnen.

Ook economie docent Thijs Langedijk is erg te spreken over het project:

“Behoorlijk wat leerlingen bij ons op school willen later zelf een bedrijfje oprichten. Er is geen betere manier om dit te leren dan door het zelf te ervaren. Op die manier kunnen zij daadwerkelijk voelen hoe het is om een ondernemingsplan te schrijven en uit te voeren. Zo worden niet alleen hun leercapaciteiten getoetst/getest, maar ook vaardigheden als creativiteit, ondernemerschap en samenwerken in een groep en met de omgeving.”

Ook in het primair onderwijs

“Wat een geweldig initiatief zeg! Erg leerzaam en dé manier om opgedane kennis direct in de praktijk te brengen: Ze maken kennis met begrippen als planet, people en profit, Maken een bedrijfsplan en presenteren dit om een microkrediet aanvragen. Maar brengen het ook in de praktijk. De kinderen hebben met veel plezier gewerkt aan het opzetten van hun bedrijfjes. En direct geld verdient voor het goede doel. Ze hebben hier heel veel van geleerd.” Paul Baeten, leerkracht ODS Meester Aafjes, Meteren

Wij leveren maatwerk!

Contact

Ben jij ook enthousiast geworden? Wij zijn altijd bereikbaar om te overleggen hoe het programma bij jou op school het beste ingepast kan worden in het curriculum.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief