Het team

Babette Anhalt,
directeur

Babette was ooit professioneel tangodanseres. Nadat zij haar dansschoenen in de wilgen heeft gehangen werkte ze o.a. bij Ivo Niehe Producties als eindredacteur internet en bij IDTV als manager van de afdeling Interactive. Sinds april 2009 zet zij zich met groot enthousiasme in om de doelstellingen van Day for Change te verwezenlijken. “Meer dan ooit ervaren we op dit moment dat alles met elkaar verbonden is. Armoede, globalisering, klimaatverandering, een gezondheidscrisis én economische ontwikkeling. Jongeren kritisch leren nadenken en bewust maken dat de keuzes die ze maken in het economisch verkeer invloed hebben op de wereld. Dat is volgens mij de belangrijkste taak van het economieonderwijs. Zo bereiden we jongeren voor op een toekomst waarin zij kansen weten te grijpen, zowel in relatie tot het verwerven van een eigen inkomen als in het bereiken van noodzakelijke maatschappelijke verandering.”

Marjan Duursma,
regiocoördinator & gastdocent
Midden- & Zuid Nederland

Marjan Duursma, is sinds september 2016 verbonden aan Day for Change. Ze werkte ruim 15 jaar in Oost-Afrika als adviseur en trainer op het gebied van microfinanciering en ondernemerschap. ‘’Mijn passies voor ondernemen, microfinanciering en onderwijs komen samen bij Day for Change. Kinderen en jongeren híer uitdagen om verder te kijken, hun (ondernemers-)talent te ontwikkelen en daarmee jongeren dáár te helpen een eigen bestaan op te bouwen – daar draag ik graag aan bij!’’ In 2018-19 volgde Marjan het Executive Programme Corporate Social Responsibility aan het Erasmus in Rotterdam. Zij sloot deze opleiding succesvol af met een paper over Duurzaam Ondernemerschapsonderwijs.

Ayca Haaring-Özkan, 
gastdocent
Zuid-Holland

Mijn naam is Ayça Haaring-Özkan.  Ik ben getrouwd en heb een zoontje van 3 en een dochtertje van 1 jaar. Ik ben een geboren Turkse, maar een getogen Nederlandse. Ik woon samen met mijn gezinnetje in Rotterdam. Sinds ik afgestudeerd ben als politicologe ben ik hard op zoek geweest naar een baan waar ik gelukkig van word. Een baan van betekenis, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. Eindelijk heb ik dat gevoel te pakken gekregen bij Day for Change. Ik vind het fantastisch om op verschillende scholen en op verschillende niveaus gastcolleges te geven over armoede, microkrediet en ondernemen, een link te leggen tussen deze onderwerpen en bewustzijn te creëren bij jongeren.

Babet Olde Weghuis, gastdocent
Oost Nederland

Babet is sinds 2017 verbonden aan Day for Change. Als Beeldend Kunstenaar (schilder) en ondernemer reisde ze lange tijd in Azie om het leven en het gedrag van mensen te bestuderen. Daarnaast heeft ze altijd een passie gehad om kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken van hun eigen potentie en creativiteit. Dat je van ‚niets’ ‚iets’ kan maken en dat je met kleine veranderingen grote effecten teweeg kan brengen! De passie voor ondernemen, creativiteit, bewustwording, wereldburgerschap en onderwijs komen samen bij Day for Change. Kinderen en jongeren stimuleren en enthousiasmeren om op speelse wijze te leren ondernemen en ook het leven van anderen hiermee te verrijken spreekt haar enorm aan

Ester Boogaard, 
gastdocent
Noord-Holland

Ik ben Ester Boogaard en ik ben sinds 2016 gastdocent bij Day for Change. Als technisch bedrijfskundig ingenieur was ik jarenlang werkzaam in de bouw en energiewereld, voordat ik besloot opnieuw de schoolbanken in te gaan om maatschappelijk verantwoord ondernemen te studeren. Sinds 2015 ben ik zelfstandige met als missie om het onderwijs toekomstbestendig te maken door duurzaamheidstrainingen te geven aan docenten. De docent krijgt tijdens een training inspiratie en handvatten aangereikt om duurzaamheid in de lesstof te verweven. Eén van de vaardigheden die in zo’n training aan bod komt is sociaal-ondernemerschap: een belangrijke vaardigheid voor de toekomst, die je niet vroeg genoeg kan meekrijgen. Ik vind het daarom erg leuk om tijdens een Day for Change project in contact te komen met de leerlingen en om hun micro-bedrijfjes te zien ontstaan.

Marije Mutter

Ik ben Marije en ben opgeleid tot hulpverlener en cultureel antropoloog (volkenkundige). Ik ben zelfstandig ondernemer, omdat het mij de vrijheid geeft om te doen wat ik belangrijk vind op die manier die bij me past. Sinds 2020 ben ik met veel plezier gastdocent bij Day for Change. Daarvoor werkte ik al als docent sociaal werk op het hbo en mbo. Mijn betrokkenheid bij mensen en de nieuwsgierigheid waarom ze doen wat ze doen, maakt dat ik jarenlang als hulpverlener met verschillende doelgroepen heb gewerkt, voornamelijk in de psychiatrie. Al sinds jong kind voel ik mij verantwoordelijk voor de wereld om mij heen, ook buiten Nederland. Ik heb dan ook het geluk gehad door vele landen te hebben mogen reizen, als backpacker en vrijwilliger. Toen ik begin 20 was werkte ik 3 maanden in Nepal met kinderen met een verstandelijke beperking en vanaf mijn 30e ruim 3 jaar in Griekenland met vluchtelingen op kampen. Lesgeven vind ik ontzettend leuk én belangrijk, omdat het me de mogelijkheid geeft om mijn brede kennis en ervaringen enthousiast door te geven en samen met Wereldburgers van de toekomst te werken aan een mooiere wereld. Day for Change past me als een schoen omdat het mijn passies combineert: onderwijs en goeddoen!

Rick Feringa, gastdocent
Noord Nederland

Daarnaast is hij partner bij Ventura Bedrijfsadviseurs in Groningen. Als bedrijfsadviseur helpt hij ondernemers bij vragen op het snijvlak van financiën, IT en bedrijfsvoering. Ook begeleidt hij start-ups met crowdfunding financiering. “Mijn eerste kennismaking met Day for Change was via mijn dochter. Zij deed mee aan de Day for Change actie op haar school. Ik herkende bij haar groepje direct de passie voor creativiteit en ondernemerschap die ik ook bij veel startende ondernemers zie. Het mooie van deze ‘nieuwe generatie’ ondernemers vind ik vooral dat ze vrijwel allemaal niet alleen een boterham willen verdienen, maar vooral iets willen doen wat ze leuk vinden en wat bijdraagt aan een betere wereld. In de Day for Change actie zie je dat weer terugkomen: scholieren krijgen op een leuke manier les in ondernemerschap en microfinanciering, ze gaan zelf ondernemen met een microkrediet en de winst die ze maken gaat weer als een microkrediet naar ondernemers in ontwikkelingslanden.”

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief