Het team

Babette Anhalt,
directeur

Babette was ooit professioneel tangodanseres. Nadat zij haar dansschoenen in de wilgen heeft gehangen werkte ze o.a. bij Ivo Niehe Producties als eindredacteur internet en bij IDTV als manager van de afdeling Interactive. Sinds april 2009 zet zij zich met groot enthousiasme in om de doelstellingen van Day for Change te verwezenlijken. “Ik geloof in de ondernemende kracht en creativiteit van mensen wereldwijd. Soms hebben ze alleen een klein duwtje in de rug nodig om zichzelf te ontwikkelen. Dat geldt voor mensen in ontwikkelingslanden en voor kinderen en jongeren in Nederland.”

Inge Reyntjes,
algemeen coördinator, regiocoördinator & gastdocent
Noord-Holland & Midden- Nederland

Inge werkt sinds april 2012 bij Day for Change. Daarvoor was zij ook al drie jaar betrokken bij de organisatie als projectmedewerker educatie. In 2011 was zij gedurende 9 maanden werkzaam voor PURE! for Kids in Cambodja. “Ik vind het inspirerend om de creativiteit van kinderen en jongeren terug te zien in hun ondernemingen en hoe zij dit in zetten om het leven van anderen te verbeteren.”

Brechtje van der Feltz,
regiocoördinator & gastdocent
Zuid-Holland & Zeeland

Brechtje was werkzaam in de evenementenorganisatie. Nadat ze een half jaar door Afrika had gereisd wist ze dat ze graag iets wilde doen om ongelijkheid in de wereld tegen te gaan. Zinvol en waardevol werk waarbij het draait om meer dan alleen geld verdienen: Day for Change. Brechtje haalt erg veel voldoening en plezier uit haar werk en staat volledig achter de missie van Day for Change. Ze geniet het meest van voor de klas staan. “Het is altijd weer een verrassing wat voor een groep je voor je krijgt en of het lukt om de leerlingen te enthousiasmeren. Als je dan ziet dat de klas al tijdens je verhaal begint te bruisen van energie en ideeën weet je dat het goed zit!”

Judith Bandell
regiocoördinator & gastdocent
Noord Nederland

Judith woont in het mooie Drenthe en heeft 9 jaar als communicatie adviseur gewerkt bij de Rabobank. Sinds een paar jaar is zij zelfstandig ondernemer. Day for Change stimuleert kinderen creatief en duurzaam te ondernemen. Het brengt ze kennis bij over microfinanciering en inclusive finance. Deze geweldige mix van ondernemerschap, creativiteit en wereldburgerschap spreekt haar enorm aan!

Marjan Duursma,
regiocoördinator & gastdocent
Midden- & Zuid Nederland

Marjan Duursma, is sinds september 2016 verbonden aan Day for Change. Ze werkte ruim 15 jaar in Oost-Afrika als adviseur en trainer op het gebied van microfinanciering en ondernemerschap. ‘’Mijn passies voor ondernemen, microfinanciering en onderwijs komen samen bij Day for Change. Kinderen en jongeren híer uitdagen om verder te kijken, hun (ondernemers-)talent te ontwikkelen en daarmee jongeren dáár te helpen een eigen bestaan op te bouwen – daar draag ik graag aan bij!’’ In 2018-19 volgde Marjan het Executive Programme Corporate Social Responsibility aan het Erasmus in Rotterdam. Zij sloot deze opleiding succesvol af met een paper over Duurzaam Ondernemerschapsonderwijs.

Karin Overbeek,
projectmanager
Ondernemende Helden

Karin Overbeek woont in Hummelo in de Achterhoek. Opgegroeid in een familiebedrijf, getrouwd met een ondernemer en zelf ondernemer. Karin heeft in Amerika een opleiding gevolgd over het nieuwe ondernemen en vond dat geweldig! “Met een kleine investering en een goed plan kun je grote resultaten halen. Day for Change laat de leerlingen dat spelenderwijs ontdekken. En dat zij met hun inzet ondernemers in ontwikkelingslanden helpen, maakt het alleen maar nog mooier!”

Lucy Hannen
regiocoördinator & gastdocent
Zuid Nederland

Na een studie Film- en Televisiedramaturgie in Utrecht en jarenlang een baan als redacteur bij de NPS/NTR, rondde ze alsnog de kunstacademie af. Sindsdien heeft ze een eigen bedrijf als beeldend kunstenaar, schrijft/fotografeert ze voor diverse kranten en geeft ze artistieke workshops. ‘Ik zoek altijd naar de intrinsieke motivatie bij leerlingen, naar hun gevoel van authenticiteit en eigenwaarde. De Day for Change-actie biedt hiervoor een uitstekende gelegenheid.

Ayca Haaring-Özkan, 
gastdocent
Zuid-Holland

Mijn naam is Ayça Haaring-Özkan.  Ik ben getrouwd en heb een zoontje van 3 en een dochtertje van 1 jaar. Ik ben een geboren Turkse, maar een getogen Nederlandse. Ik woon samen met mijn gezinnetje in Rotterdam. Sinds ik afgestudeerd ben als politicologe ben ik hard op zoek geweest naar een baan waar ik gelukkig van word. Een baan van betekenis, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. Eindelijk heb ik dat gevoel te pakken gekregen bij Day for Change. Ik vind het fantastisch om op verschillende scholen en op verschillende niveaus gastcolleges te geven over armoede, microkrediet en ondernemen, een link te leggen tussen deze onderwerpen en bewustzijn te creëren bij jongeren.

Babet Olde Weghuis, gastdocent
Oost Nederland

Babet is sinds 2017 verbonden aan Day for Change. Als Beeldend Kunstenaar (schilder) en ondernemer reisde ze lange tijd in Azie om het leven en het gedrag van mensen te bestuderen. Daarnaast heeft ze altijd een passie gehad om kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken van hun eigen potentie en creativiteit. Dat je van ‚niets’ ‚iets’ kan maken en dat je met kleine veranderingen grote effecten teweeg kan brengen! De passie voor ondernemen, creativiteit, bewustwording, wereldburgerschap en onderwijs komen samen bij Day for Change. Kinderen en jongeren stimuleren en enthousiasmeren om op speelse wijze te leren ondernemen en ook het leven van anderen hiermee te verrijken spreekt haar enorm aan

Ester Boogaard, 
gastdocent
Noord-Holland

Ik ben Ester Boogaard en ik ben sinds 2016 gastdocent bij Day for Change. Als technisch bedrijfskundig ingenieur was ik jarenlang werkzaam in de bouw en energiewereld, voordat ik besloot opnieuw de schoolbanken in te gaan om maatschappelijk verantwoord ondernemen te studeren. Sinds 2015 ben ik zelfstandige met als missie om het onderwijs toekomstbestendig te maken door duurzaamheidstrainingen te geven aan docenten. De docent krijgt tijdens een training inspiratie en handvatten aangereikt om duurzaamheid in de lesstof te verweven. Eén van de vaardigheden die in zo’n training aan bod komt is sociaal-ondernemerschap: een belangrijke vaardigheid voor de toekomst, die je niet vroeg genoeg kan meekrijgen. Ik vind het daarom erg leuk om tijdens een Day for Change project in contact te komen met de leerlingen en om hun micro-bedrijfjes te zien ontstaan.

Peter Commandeur, 
gastdocent
Noord-Holland

Mijn naam is Peter Commandeur. Ik werk als gastdocent voor Day for Change in de regio Noord-Holland.  Ik werk graag voor Day for Change omdat het starten van een eigen bedrijf echt een manier kan zijn om uit de armoede te ontsnappen. Dat heb ik vaak gezien toen ik in Kenya en Bolivia woonde en werkte. Microkrediet is dan een belangrijke opstap. Maar ik geniet ook van het lesgeven op scholen en de vele bedrijfjes die leerlingen opzetten. Zo was er op een school in Heerhugowaard een groepje meisjes die na de succesvolle afronding van de Day for Change Actie meteen een kans zagen om valentijnsrozen te verkopen op school. En als je dan weet dat ze voordat ze aan de Actie begonnen er nog nooit bij hadden stilgestaan om een eigen bedrijf te beginnen …

Rick Feringa, gastdocent
Noord Nederland

Daarnaast is hij partner bij Ventura Bedrijfsadviseurs in Groningen. Als bedrijfsadviseur helpt hij ondernemers bij vragen op het snijvlak van financiën, IT en bedrijfsvoering. Ook begeleidt hij start-ups met crowdfunding financiering. “Mijn eerste kennismaking met Day for Change was via mijn dochter. Zij deed mee aan de Day for Change actie op haar school. Ik herkende bij haar groepje direct de passie voor creativiteit en ondernemerschap die ik ook bij veel startende ondernemers zie. Het mooie van deze ‘nieuwe generatie’ ondernemers vind ik vooral dat ze vrijwel allemaal niet alleen een boterham willen verdienen, maar vooral iets willen doen wat ze leuk vinden en wat bijdraagt aan een betere wereld. In de Day for Change actie zie je dat weer terugkomen: scholieren krijgen op een leuke manier les in ondernemerschap en microfinanciering, ze gaan zelf ondernemen met een microkrediet en de winst die ze maken gaat weer als een microkrediet naar ondernemers in ontwikkelingslanden.”

Gastdocent worden?

Ben jij een veelzijdig persoon, maatschappelijke gedreven én met ondernemingszin? Sta je inhoudelijk sta je achter de doelstellingen van Day for Change? Heb je interesse in duurzaamheid, ‘Inclusive Finance’ en ondernemerschap? Heb je affiniteit met, en bij voorkeur ervaring in, lesgeven en weet je een publiek te boeien? Kan je de inhoud van de gastlessen aanpassen aan het niveau van leerlingen? Breng je een verhaal op een interessante en speelse manier? En weet je niet alleen leerlingen, maar ook docenten enthousiast te maken voor Day for Change? Dan ben jij geschikt om gastdocent te worden voor Day for Change!

Je werkt als freelancer en wordt uitbetaald naar aanleiding van het aantal gewerkte uren. Daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding voor gemaakte kilometers en telefoonkosten. Omdat de werkzaamheden gerelateerd zijn aan het verloop van een schooljaar dien je rekening te houden met minder inkomsten gedurende de schoolvakanties.

Op dit moment hebben wij voor alle regio’s voldoende gastdocenten. Zodra wij weer op zoek zijn naar nieuwe gastdocenten plaatsen wij een vacature op deze website.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief