Het team

Ontmoet het team van Day for Change:

Babette Anhalt, directeur

Babette was ooit professioneel tangodanseres. Nadat zij haar dansschoenen in de wilgen hing werkte ze o.a. bij Ivo Niehe Producties en bij IDTV als manager van de afdeling Interactive. Sinds april 2009 zet zij zich met groot enthousiasme in om de doelstellingen van Day for Change te verwezenlijken. “Meer dan ooit ervaren we op dit moment dat alles met elkaar verbonden is. Armoede, globalisering, klimaatverandering, een gezondheidscrisis én economische ontwikkeling. Jongeren kritisch leren nadenken en bewust maken dat de keuzes die zij maken in het economisch verkeer invloed hebben op de wereld. Dat is volgens mij de belangrijkste taak van het economieonderwijs. Zo bereiden we jongeren voor op een toekomst waarin zij kansen weten te grijpen, zowel in relatie tot het verwerven van een eigen inkomen als in het bereiken van noodzakelijke maatschappelijke verandering.”

Marjan Duursma, manager Educatie & gastdocent Midden- & Zuid Nederland

Marjan Duursma, is sinds september 2016 verbonden aan Day for Change. Ze werkte ruim 15 jaar in Oost-Afrika als adviseur en trainer op het gebied van microfinanciering en ondernemerschap. ‘’Mijn passies voor ondernemen, microfinanciering en onderwijs komen samen bij Day for Change. Kinderen en jongeren híer uitdagen om verder te kijken, hun (ondernemers-)talent te ontwikkelen en daarmee jongeren dáár te helpen een eigen bestaan op te bouwen – daar draag ik graag aan bij!’’

In 2018-19 volgde Marjan het Executive Programme Corporate Social Responsibility aan het Erasmus in Rotterdam. Zij sloot deze opleiding succesvol af met een paper over Duurzaam Ondernemerschapsonderwijs.

Ayca Haaring-Özkan, gastdocent Zuid-Holland

Mijn naam is Ayça Haaring-Özkan.  Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. Geboren Turkse, maar een getogen Nederlandse, woon ik samen met mijn gezin in Rotterdam. Sinds ik afgestudeerd ben als politicologe ben ik hard op zoek geweest naar een baan waar ik gelukkig van word. Een baan van betekenis, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. Eindelijk heb ik dat gevoel te pakken gekregen bij Day for Change. Ik vind het fantastisch om op verschillende scholen en op verschillende niveaus gastcolleges te geven over armoede, microkrediet en duurzaam ondernemen, een link te leggen tussen deze onderwerpen en bewustzijn te creëren bij jongeren.

Babet Olde Weghuis, gastdocent Oost Nederland

Babet is sinds 2017 verbonden aan Day for Change. Als beeldend kunstenaar (schilder) en ondernemer reisde ze lange tijd in Azië om het leven en het gedrag van mensen te bestuderen. Daarnaast heeft ze altijd een passie gehad om kinderen, jongeren en volwassenen bewust te maken van hun eigen potentie en creativiteit. Dat je van ‚niets’ ‚iets’ kan maken en dat je met kleine veranderingen grote effecten teweeg kan brengen! De passie voor ondernemen, creativiteit, bewustwording, wereldburgerschap en onderwijs komen samen bij Day for Change. Kinderen en jongeren stimuleren en enthousiasmeren om op speelse wijze te leren ondernemen en ook het leven van anderen hiermee te verrijken spreekt haar enorm aanI

Marije Mutter, gastdocent Oost- en Midden Nederland

Ik ben Marije en ben opgeleid tot hulpverlener en cultureel antropoloog (volkenkundige). Sinds 2020 ben ik met veel plezier gastdocent bij Day for Change. Daarvoor werkte ik al als docent sociaal werk op het hbo en mbo. Mijn betrokkenheid bij mensen en de nieuwsgierigheid waarom ze doen wat ze doen, maakt dat ik jarenlang als hulpverlener met verschillende doelgroepen heb gewerkt, voornamelijk in de psychiatrie. Al sinds jong kind voel ik mij verantwoordelijk voor de wereld om mij heen, ook buiten Nederland. Ik heb dan ook het geluk gehad door vele landen te hebben mogen reizen, als backpacker en vrijwilliger. Toen ik begin 20 was werkte ik 3 maanden in Nepal met kinderen met een verstandelijke beperking en vanaf mijn 30e ruim 3 jaar in Griekenland met vluchtelingen op kampen. Lesgeven vind ik ontzettend leuk én belangrijk, omdat het me de mogelijkheid geeft om mijn brede kennis en ervaringen enthousiast door te geven en samen met Wereldburgers van de toekomst te werken aan een mooiere wereld. Day for Change past me als een schoen omdat het mijn passies combineert: onderwijs en goeddoen!

Peter Commandeur, gastdocent Noord Holland

Mijn naam is Peter Commandeur. Ik heb jaren in Kenya en Bolivia lokale organisaties en coöperaties geadviseerd in duurzame landbouw, ondernemerschap, vermarkting en democratisering. Nu ontwikkel ik, naast het werk voor Day for Change, projecten in ontwikkelingslanden voor allerlei internationale organisaties, vaak op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik vind het heel inspirerend om met Day for Change jonge mensen te enthousiasmeren om een eigen bedrijfje op de zetten én de wereld een beetje duurzamer te maken. Hun creativiteit, enthousiasme en groeiend bewustzijn werken heel aanstekelijk!

Eva Noort, gastdocent Noord Brabant

Hi, ik ben Eva! Sinds 2022 werk ik bij Day For Change. Het inspireren en geïnspireerd worden is voor mij het mooiste wat er is. Al tien jaar lang ben ik actief in het thema Duurzaam Ondernemen bij de Rabobank. Dit heeft mijn passie voor duurzaamheid, met name binnen het ondernemerschap, sterk ontwikkeld. Daarnaast ben ik sinds mijn 21ste ook zelf ondernemer. Wanneer ik niet voor de klas sta bij Day For Change, help ik bedrijven om online zichtbaar te zijn.

Om deze reden wil ik mijn enthousiasme voor duurzaamheid en ondernemerschap graag overbrengen op de de scholieren. Het is geweldig om te zien dat de jongere generatie zich net zo betrokken voelt bij thema’s als wereldburgerschap en duurzaamheid. Het zien dat de studenten bewust worden van hoe ze duurzaam kunnen leven en ondernemen, en hoe dit niet alleen goed is voor henzelf maar ook voor de mensen om hen heen, motiveert mij elke keer opnieuw om met veel enthousiasme voor de klas te staan.

Leonard Zijlstra, gastdocent Midden Nederland

Ook gastdocent worden?

Ben jij een veelzijdig persoon, maatschappelijke gedreven én met ondernemingszin? Sta je inhoudelijk sta je achter de doelstellingen van Day for Change? Heb je interesse in duurzaamheid, ‘educatie en ondernemerschap? Heb je affiniteit met, en bij voorkeur ervaring in, lesgeven en weet je een publiek te boeien? Kan je de inhoud van de gastlessen aanpassen aan het niveau van leerlingen? Breng je een verhaal op een interessante en speelse manier? En weet je niet alleen leerlingen, maar ook docenten enthousiast te maken voor Day for Change? Dan ben jij geschikt om gastdocent te worden voor Day for Change!

Lees hier het volledige functieprofiel. Op dit moment hebben wij voldoende gastdocenten in het team. Heb je interesse om gastdocent te worden, dan kan je ons altijd mailen. We houden jouw bericht dan graag in bestand.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief