Vacature Gastdocent

26 september, 2022

Lijkt het jou leuk om gastdocent te zijn bij Day for Change? Wil je kinderen en jongeren bewust te maken van het belang van duurzame economische ontwikkeling? Dan zoeken wij jou!

Day for Change gelooft dat duurzame economische ontwikkeling goed voor mens, dier en de planeet voorwaarde is voor een eerlijker wereld. Met onze educatieve activiteiten leren kinderen en jongeren over wereldburgerschap, duurzaam ondernemen en hun plek in de wereld.

Voor het geven van gastlessen, aanwezig zijn bij presentaties en het bezoeken van afsluitingsbijeenkomsten, zijn wij altijd op zoek naar gastdocenten in heel Nederland.

Werkzaamheden

  • Gastlessen Wereldburgerschap en gastlessen Duurzaam Ondernemen verzorgen op verschillende niveaus (basis- en voortgezet onderwijs vmbo tot vwo, incidenteel MBO, m.n. leerlingen van 10 t/m 16 jaar);
  • Plaats nemen in jury’s die ondernemersplannen van de leerlingen beoordelen;
  • Deelnemende scholen bezoeken voor markt/ ondernemers dag en afsluitende bijeenkomsten.  
  • Contact onderhouden met het kantoor van Day for Change (over de planning en het verloop van het project);
  • Tekst- en beeldmateriaal aanleveren voor nieuwsbrieven en social media berichten.

Jouw profiel

Jij bent maatschappelijk gedreven én hebt ondernemingszin. Inhoudelijk sta je achter de doelstellingen van Day for Change. Je hebt interesse in duurzaamheid (in de meest ruime zin van het woord, dat betekent aandacht voor ecologische en sociale waarde) én ondernemerschap. Ervaring met lesgeven is fijn. Je weet een jong publiek te boeien en schrikt niet van ‘pubers’. De inhoud van de gastlessen weet je aan te passen aan het niveau en de belevingswereld van de leerlingen. Je kan de leerlingen, maar ook de docenten enthousiasmeren. Je bent flexibel, zelfstandig en wisselend inzetbaar tijdens schooluren.

Wat wij bieden

  • Een leuke bijbaan bij een maatschappelijk betrokken organisatie;
  • Flexibele werktijden;
  • Een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
  • Interne opleiding vanuit Day for Change en beschikking over lesmaterialen

Je ontvangt op basis van het aantal gewerkte uren een vergoeding (bij voorkeur als zelfstandige maar een constructie via payroll is ook mogelijk) voor de gastlessen, voorbereiding en reistijd. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding. Het gaat hier om een functie die naast andere werkzaamheden of studie uitgevoerd kan worden. Je zal géén volledig inkomen verwerven met het geven van gastlessen: het is een bijbaan met zeer wisselend aantal uren! 

Interesse?

Stuur je cv en motivatie via de mail t.a.v Babette Anhalt.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief