De DfC Challenge

In één week met jouw leerlingen een duurzame onderneming opzetten? Dat kan!

De Day for Change Challenge is perfecte invulling van een projectweek. Onder begeleiding van ervaren gastdocenten van Day for Change gaan jouw leerlingen succesvol aan de slag als echte ondernemers. Ze maken op een speelse manier kennis met wereldburgerschap, duurzaam ondernemen en omgaan met geld.

De opdracht is om geld te verdienen -Profit-, terwijl je tegelijkertijd iets goeds doet voor onze aarde -Planet- en de mensen die erop leven -People-. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs blijken geweldig succesvolle duurzame ondernemers!

Lesmateriaal

Day for Change levert het lesmateriaal en geeft gastlessen over wereldburgerschap en over duurzaam ondernemen. Daarna is het aan de leerlingen om een duurzaam plan te maken waarmee ze geld kunnen verdienen. Ze schrijven een ondernemingsplan en presenteren dat tijdens een pitch. Wordt het plan goedgekeurd, dan krijgen ze zelf een microkrediet: cash geld om gelijk mee te beginnen. Voor de verkoop zijn verschillende mogelijkheden waaronder:

  • een ondernemersmarkt op school
  • aansluiten bij de lokale markt
  • ondernemersmarkt bij een winkelcentrum/ sportclub/ dorpsplein etc.
  • langs de deuren en in eigen kring
  • een combinatie van het bovenstaande

De opzet van de DfC Challenge

Hieronder vind je een opzet van de Challenge in drie dagen. De Challenge kan ook in 4 of 5 dagen worden uitgevoerd. Dan is er meer tijd voor verdieping en om het ondernemersplan te schrijven.

Dag 1
9u – 15u
Dag 2
9u – 15u
Dag 3
9u – 15u
Introductie en uitleg Day for Change ChallengeOndernemersplannen presenteren (pitchen) aan ‘kredietcommissie’/ juryUitvoering: dienst/ product verkopen
BrainstormsessieTekenen leenovereenkomst en uitreiking microkrediet
Mircokrediet terugbetalen en opbrengst inleveren
Ondernemingsplan maken
Verkoop voorbereiden (produceren, reclame maken etc.)

Bekendmaking totale winst
Pitch presentatie maken
Terugblik en Feestelijke afsluiting

Het bovenstaande schema is een mogelijke opzet. Graag bespreken we samen hoe het project het best past in jullie lesprogramma en bij jullie leerlingen.

Wij leveren maatwerk

De kosten

Voor de Day for Change Challenge wordt een offerte op maat gemaakt. De berekening van de kosten wordt gebaseerd op een aantal factoren waaronder:

  • het aantal leerlingen/ klassen
  • het aantal dagen dat het project loopt
  • de gewenste begeleiding vanuit Day for Change

De offerte wordt gemaakt na afloop van het intake gesprek waarin jullie wensen worden besproken. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

Ons overige educatieve aanbod

Ben je enthousiast maar is er op dit moment geen ruimte de Challege in jouw lesprogramma? Kijk dan ook eens bij ons overig educatieve aanbod:

Of blijf op de hoogte van Day for Change via onze nieuwsbrief!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief