Online ondernemen op Het Erasmus!

11 februari, 2021

Door de coronamaatregelen kan de gebruikelijke Day for Change markt op Het Erasmus tijdens de ouderavonden helaas niet ingericht worden. Vandaar dat alle bedrijfjes aan het online ondernemen zijn geslagen en een website hebben gemaakt. Ook dit jaar is er weer van alles te koop voor het goede doel! Van smakelijke chocosticks en baklava tot t-shirts, viooltjes en vogelvoeding.

Enkele ondernemers hebben bewust gekozen voor thema’s die inspelen op de coronatijd, zoals de ‘lichtpuntjes’ in deze donkere tijden, de Lovely Cards en de zelfgemaakte ‘hygiënische’ zeepjes van Soapie en Soap for Change (met een creatieve uitvoering van de Erasmus ‘E’).

Op de pagina: https://www.het-erasmus.nl/schoolgids/day-for-change-actie zijn alle bedrijfjes met hun logo verzameld. Met daarbij de linkjes naar de specifieke websites.

Day for Change op Het Erasmus

Het Erasmus doet dit schooljaar alweer voor het zesde (!) opeen volgende jaar mee! Dit schooljaar met 92 leerlingen en 4 klassen havo/vwo onder de bezielende leiding van docent Martijn De Vries. Met dank aan de sponsoring door de lokale Rabobank Noord en West Twente kan Day for Change extra’s op de school aanbieden zoals gastlessen, pitches en een afsluiting.

“Het Erasmus doet al 6 jaar mee met de actie Day for Change om leerlingen op een goede manier kennis te laten maken met ondernemen. Ze krijgen gastlessen van Day for Change en de Rabobank en op deze wijze zien de leerlingen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Tevens moeten de leerlingen een pitch houden voor de Rabobank en Day for Change, om een lening te krijgen. Dit is alvast een mooie oefening voor later in de praktijk als je bijvoorbeeld een huis gaat kopen. Ook helpt het project bij de profielkeuze die de leerlingen moeten maken in klas 3. Als je dit leuk vindt en hier goed in bent kun je op Het Erasmus het vak bedrijfseconomie kiezen. De leerlingen die Day for Change volgen zijn super enthousiast en steken er zelfs vele uren vrije tijd in. Ze zijn erg trots op de producten die ze hebben gemaakt om te verkopen!” aldus docent Martijn De Vries

Het Erasmus vmbo

In november 2020 zijn de eerste gastlessen Wereldburgerschap en Duurzaam Ondernemen gegeven. In januari was het tijd om de (duurzame) ondernemersplannen te pitchen en met een microkrediet de bedrijven te starten. Het Erasmus is zo enthousiast over het duurzame ondernemerschapsproject van Day for Change dat inmiddels ook de vmbo afdeling meedoet!

Duurzaam Ondernemen

In het educatieproject van Day for Change staan wereldburgerschap en duurzaam ondernemerschap centraal. Tijdens het project starten leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen duurzame onderneming. De winst die zij vervolgens maken, wordt ingezet om ondernemende mensen wereldwijd te steunen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Jaarlijks doen al ruim 6000 leerlingen mee aan Day for Change!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief