Fortune Credit Kenia

Fortune Credit Limited, opgericht in 2014, heeft als missie om de economische zelfredzaamheid te bevorderen onder de plattelandsbevolking van Kenia. Dit is heel belangrijk voor de economische ontwikkeling van Kenia. Meer dan 8,9 miljoen Kenianen, de meesten op het platteland, leven in extreme armoede.  

Niet alleen zorgt Fortune Credit voor het verbeteren van de economische positie van de boeren, samen met de boeren zetten zij zich in om bodemerosie te voorkomen. Dit zorgt voor grotere stabiliteit van de grond en bevordert de kwaliteit van de oogst. Het gezinsinkomen van de betrokken boeren wordt hiermee vergroot.

Via Lendahand ontvangt Fortune Credit in totaal een lening van €200.000 euro. Ongeveer 265 plattelandsondernemers, waarvan 65% vrouwen, krijgen daarmee toegang tot financiering. Zij kunnen hun levensstandaard en het leven in hun gemeenschappen verbeteren.

Groene en gezonde toekomst

De investering opent ook de deuren naar een groenere en gezondere toekomst. Met de lening worden ook veertig elektrische motoren geproduceerd. Deze motoren zijn bedoeld voor Keniaanse jongeren zodat zij aan de slag kunnen als boda boda-chaffeurs (Keniaanse taxi/bezorgservice). Overschakelen op elektrische motoren verminderd de uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering.

Clean Cooking

Het Clean Cooking Program van Fortune Credit zorgt ook voor de financiering van biogasoplossingen aan gezinnen op het platteland in Kenia. Koken op biogas bevordert de gezondheid en vermindert de vraag naar brandhout, wat het kappen van bossen verminderd. Met deze investering kunnen ongeveer 120 huishoudens een biogasfornuis installeren.

Duurzame vooruitgang

De activiteiten van Fortune Credit dragen bij aan een verhoogde voedselproductie, verminderde koolstofemissies en een sterker economisch systeem voor Keniaanse kleine ondernemers. Met de investering €4000,- uit de opbrengsten van de Day for Change Actie dragen jullie bij aan duurzame vooruitgang en het versterken van rurale samenlevingen in Kenia.

De lening van Day for Change aan Fortune Credit wordt over een periode van twee jaar terugbetaald. Daarna gaan we natuurlijk weer andere ondernemende mensen in ontwikkelingslanden helpen. Zo maken we de wereld samen een stukje mooier!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief