Overhandiging opbrengst en prijsuitreiking aan ‘Sharp and Shiny’

16 juli, 2021

Leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU) dragen € 1567,77 bij aan Global Goals en ‘Sharp and Shiny’ ontvangen hoofdprijs landelijke Day for Change Verkiezing. In totaal hebben leerlingen van Gymnasium klas 4 € 1567,77 verdiend voor het educatieproject in Malawi. Pepijn, Joël, Jonathan en Roosje van ‘Sharp and Shiny’ runden een messenslijpdienst. Waardoor mensen hun messen niet weggooien maar laten slijpen en mogen zich nu ‘Day for Changemaker van het Jaar’ noemen.

Overhandiging opbrengst en prijsuitreiking

De feestelijke afsluiting en de opbrengst waren een groot succes. Samen hebben we teruggeblikt op een mooi project. We begonnen met een spreker, Boudewijn Graveland (21). Hij is een oud-leerling van docent Rutger, die ooit ook begonnen is met ondernemen door het project van Day for Change.

Daarna is hij doorgegaan met ondernemen en hij heeft nu een succesvolle onderneming, The Branding Club. Hij kwam vertellen over de keuzes die hij heeft moeten maken om succesvol ondernemer te worden.

Vervolgens vertelde Kees Kaffka over de redenen van Utrecht4GlobalGoals om Day for Change op het CGU te steunen en hoe zij zich inzetten voor het halen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Utrecht4GlobalGoals en de Rabobank Utrecht e.o. nogmaals hartelijk dank voor jullie ondersteuning!

Daarna kreeg Sharp and Shiny een prijs overhandigd vanwege het feit dat ze de landelijke verkiezing hebben gewonnen. Tenslotte kon @Flezz, het meest winstgevende bedrijf, een cheque ter waarde van € 1567,77 voor het sociaal en financieel educatieproject voor meisjes in Malawi overhandigen aan Inge Reyntjes van Stichting Day for Change. Waarmee de leerlingen bijdragen aan het behalen van de Global Goals.

Day for Change Verkiezing

In heel Nederland zetten elk jaar ruim 6.500 leerlingen op meer dan 100 scholen zich in voor Day for Change. Zij maken jaarlijks kans op de eervolle titel: Day for Changemaker van het Jaar’ en mooie geldprijzen. Deze week is ‘Sharp and Shiny’ van Pepijn, Joël, Jonathan en Roosje tot winnaar uitgeroepen in de categorie havo/vwo! Een geweldige ontknoping van een spannende week.

Voor wie het leuke promotiefilmpje niet gezien heeft:  Pepijn, Joël, Jonathan en Roosje uit klas 4 van het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU) zijn de succesvolle jonge ondernemers achter ‘Sharp and Shiny’. Zij hebben dit jaar tijdens het project met veel enthousiasme zelf een messenslijpmachine aangeschaft. Met succes hebben ze veel klanten – waaronder eigenaar van dorpsbistro ‘Naast de buren’ – blij gemaakt met vlijmscherpe messen.

Ter voorbereiding op het starten van hun eigen onderneming ontvingen de leerlingen gastlessen over duurzaam ondernemen, wereldburgerschap en de Sustainable Development Goals (SDG’s). Vervolgens mochten de leerlingen hun bedrijfsideeën presenteren aan een heuse jury. De jury bestond uit ondernemende leden van de medezeggenschapsraad van de school, de betrokken economie docenten en een medewerker van Day for Change. Met tips en adviezen vanuit de jury en een startkapitaal konden de leerlingen aan de slag! Activiteiten waren o.a. handgemaakte kaarsen van gerecycled kaarsvet @relightyourcandles, fietskratjes via @had_je_al_een_kratje en hondenspeeltjes gemaakt van gerecyclede jeans @Rehuggable.

De vakjury was onder de indruk van het ondernemerschap van de jonge ondernemers: hun inzet en enthousiasme, creativiteit en doorzettingsvermogen. Bij Sharp and Shiny kun je voor slechts een paar euro je fruit-, tafel-, of keukenmes weer scherp laten slijpen. Via https://sharpandshiny.nl/ boden zij hun dienst aan. De jonge ondernemers hebben maar liefst 98 messen geslepen en een winst van € 375,- weten te maken.

‘Sharp and Shiny’ winnaars

Tot half juni hadden alle schoolwinnaars de kans om zich aan te melden voor de Day for Change Verkiezing. Uit alle inzendingen uit heel Nederland heeft de deskundige jury drie winnaars gekozen, waaronder Sharp and Shiny. Duurzaamheid, hoogte van de winst en getoond ondernemerschap waren de belangrijkste criteria. Tot maandag 4 juli hadden de finalisten de kans om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Van de bijna 1500 stemmen wisten Sharp and Shiny (havo/vwo) en J & R Service (vmbo) de meeste stemmen te bemachtigen en werden daarmee de ‘Day for Changemakers 2021’.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief