De vakjury

18 juni, 2021

Het komt steeds dichterbij: de ontknoping van de Day for Change Verkiezing schooljaar 2020 – 2021!

De inschrijvingen zijn gesloten. Veel enthousiaste jonge ondernemers hebben zich aangemeld. Naast de inschrijfformulieren hebben we foto’s, filmpjes, flyers en links naar leuke websites en social media accounts ontvangen.

Wie zitten er in de vakjury?

Nu is het aan de vakjury om een top drie te kiezen. Op 21 juni maken we de door hen gekozen top 3 bekend. Deze finalisten gaan strijden om de titel ‘Day for Changemakers van het jaar’ en de hoofdprijs voor € 400,-! Maar wie zitten er eigenlijk in de jury dit jaar? We stellen ze graag aan jullie voor:

Timo Verbruggen

Timo Verbruggen is 21 jaar en komt uit het Noord-Hollandse Castricum. Al sinds 2017 maakt Timo vlogs op het YouTube-kanaal van AZ, de club waar hij van jongs af aan al fan van is. Timo is zelf op jonge leeftijd gestart met ondernemen.  Naast AZ werkt hij voor bedrijven als Rabobank, VoetbalPrimeur en Gemeente Alkmaar. Verder werkt Timo bij Social1nfluencers / Talpa Social samen met de grootste YouTubers van Nederland. 

Ruud van Soelen

Ruud is oud-ondernemer en nu werkzaam bij de Sociaal Economische Raad (SER) in Den Haag, waar hij samen met voedingsmiddelenbedrijven en supermarkten en ngo’s, overheden en vakbonden werkt aan Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Hiernaast is hij bestuurslid van Stichting Day for Change.

Saskia Neven

Saskia is als adviseur marketing en communicatie werkzaam bij Rabobank De Kempen. Vanuit de Rabobank is zij betrokken bij de uitvoering van de Day for Change Actie in de regio. Saskia heeft al heel wat succesvolle mini ondernemingen voorbij zien komen. Als jurylid weet ze dus goed waar ze op moeten letten. Zo kijkt ze naar het ‘ondernemerschap’ van de jonge ondernemers en in het bijzonder naar de communicatie en promotie van de bedrijven.

Sophie Horstink

Sophie Horstink komt uit een ondernemersgezin en doet mee aan de Ondernemende Helden Academie van Day for Change. Ze is bezig om haar eigen bedrijf op te zetten. Ze wil van hun 2e keus appels cider te maken. Je kunt haar avontuur volgen op facebook.

Waar gaat de jury op letten?

Vooral creatieve, innovatieve en duurzame bedrijfjes die hebben nagedacht over de P’s van Planet en People bij de uitvoering van hun onderneming maken kans. Maar ook de P van Profit is belangrijk, dus ook de hoogte van de winst telt zeker mee. Uiteindelijk gaat de Day for Change Actie over het aanleren van ondernemende vaardigheden en een ondernemende houding. Dus ook samenwerking, initiatief, flexibiliteit en doorzettingsvermogen zijn belangrijk bij het kiezen van de winnaar.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief