Ondernemen voor de Planet

12 juni, 2019

De opdracht is om geld te verdienen (Profit) terwijl je tegelijkertijd iets goeds doet voor onze aarde (Planet) en/of de mensen die erop leven (People). Het lijkt misschien ingewikkeld, maar veel middelbare scholieren kunnen er goed mee uit de voeten. Zo ook op het Helinium in Hellevoetsluis waar derdeklassers vorige week de Day for Change Actie afsloten.

Eindpresentatie

Alle jonge ondernemers hadden een plekje gekregen in de aula waar ze hun onderneming presenteerden met posters, flyers en voorbeelden van het product dat ze verkocht hadden. Ook de ouders waren uitgenodigd en iedereen kreeg de kans om langs alle bedrijfjes te lopen en de ervaringen van de leerlingen te horen.

Het Blije Bijtje

Het overhandigen van de cheque gebeurde door de ondernemers van Het Blije Bijtje. Deze dames verkochten een lentepakket met bloemen waar de bijtjes blij van worden. Zo hoopten de jonge ondernemers bij te dragen aan de biodiversiteit, en de achteruitgang van de bijenpopulatie in Nederland tegen te gaan. Nadat ze hun eerste grote opdracht binnen hadden gesleept (125 pakketten aan één bedrijf!) waren ze niet meer te stoppen! In het totaal verdienden ze ruim 200 euro voor Day for Change.

Bedankt!

Zij waren niet de enige succesvolle ondernemers. De vier klassen hebben samen een mooi bedrag verdiend. De deelname aan de Day for Change Actie is mogelijk gemaakt door Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. Day for Change bedankt alle medewerkers van de bank en natuurlijk alle leerlingen heel erg voor hun inzet!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief