Winnaars Day for Change Verkiezing 2021 bekend

5 juli, 2021

In heel Nederland zetten elk jaar ruim 6.500 leerlingen op meer dan 100 scholen zich in voor Day for Change. Zij maken jaarlijks kans op de titel: ‘Day for Changemaker van het Jaar’ en mooie geldprijzen! Vandaag is het zo ver. De winnaars van de Day for Change Verkiezing 2021 zijn bekend.

Stemmen

Afgelopen week mocht het publiek stemmen op hun favoriete bedrijfje. Dat is dan ook flink gebeurd. Er zijn bijna 1500 stemmen uitgebracht. Het was tot op het laatste moment spannend, maar uiteindelijk kunnen we nu onthullen wie dé Day for Changemakers van het jaar 2021 zijn geworden.

De winnaar van het primair onderwijs is:

Houtshop – Meester Aafjes, Meteren

Foto Marinus de Keyzer

Carlijn, Fay, Feline, Melissa van Houtshop hebben zelf houten kaarsen houders en draaikaarsen gemaakt en verkocht. Hiervoor hebben ze hout gebruikt dat anders weggegooid zou worden. De producten verkochten ze via https://hout-shop.jouwweb.nl/producten. Met de verkoop hebben ze een winst van ruim € 200,- weten te maken. 

De winnaar van het vmbo is:

J & R Houtservice – Petrus Canisius College Oosterhout, Alkmaar

Jens en Ralf van J & R Hout service verkochten insectenhotels en houten dienbladen (met hoefijzers als handvaten!). De producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen. De jongens gingen hiervoor langs bouwmarkten om te vragen naar (gratis) restmateriaal. Hierdoor konden ze – heel slim-  de productiekosten laag houden en waren ze nog duurzaam bezig ook! Hun slogan luidde dan ook “Hergebruik van hout laat de natuur niet koud”. J & R Houtservice heeft € 60,- winst gemaakt. 

De winnaar van het havo/vwo/ gymnasium is:

Sharp an Shiny – Christelijk Gymnasium Utrecht

Sharp and Shiny: messen slijpen in plaats van weggooien! Met de messenslijpdienst van Pepijn, Joël, Jonathan en Roosje hoeven mensen geen nieuwe messen te kopen of goedkope plastic slijp machines aan te schaffen. Bij Sharp and Shiny kun je voor een paar euro je fruit-, tafel-, of keukenmes weer scherp laten slijpen. Via https://sharpandshiny.nl/ boden zij hun dienst aan. De jonge ondernemers hebben maar liefst 98 messen geslepen en een winst van € 375,- weten te maken.

VAN HARTE GEFELICITEERD allemaal met jullie mooie titel en de geldprijzen natuurlijk!

Spannende strijd

Ook de andere jonge ondernemers willen we nogmaals van harte bedanken voor hun inschrijving en inzet. Het was een spannende strijd en jullie zijn terecht de nummers 2 en 3 van het land. Ook een prestatie om heel trots op te zijn!

Hiernaast willen we alle andere ondernemers bedanken die aan de Day for Change Actie hebben deelgenomen dit schooljaar. Wij vinden het geweldig dat jullie je zo hebben ingezet voor Day for Change. Dankzij jullie bijdragen kan Day for Change dit jaar weer veel mooie projecten steunen!  

Verkiezing

Tot 16 juni hadden alle schoolwinnaars de kans om zich in te schrijven voor de Day for Change Verkiezing. Op 21 juni koos de deskundige jury [link] per niveau een top 3. Deze finalisten kregen een week de tijd om een leuk promotiefilmpje te maken waarin ze vertelden waarom ZIJ de verkiezing 2021 moesten winnen. Op 1 juli gingen de stembussen open. Tot en met zondag 4 juli hadden de finalisten de kans om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. J&R Houtservice en Sharp and Shiny wisten de meeste stemmen te bemachtigen en werden daarmee de Day for Changemakers van 2021!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief