2017-2018

Toiletten, India
Met € 2.500,- kunnen 10 families een toilet bouwen bij hun huis en zo de risico’s op infecties verminderen. Odisha is een van de gebieden in India waar men weinig toegang heeft tot afgesloten toiletten, waardoor mensen toegewezen zijn aan de open natuur. Dit brengt een risico met zich mee op infecties, slangenbeten en seksuele intimidatie. Met name voor vrouwen en kinderen.

DOGS


Bestelbus, Cambodja
Sivorn wil graag een nieuwe bestelbus aanschaffen waarmee ze haar restaurant dagelijks kan bevoorraden. Sivorn is een vrouw van 46 jaar en woont samen met haar man en twee kinderen in de provincie Kampong Cham in Cambodja. Samen bezitten ze een restaurant waar ze gegrild varkensvlees, rijst en noedelsoep klaarmaken voor hun gasten.

DOGS


Zonnepanelen, Kenia
Met een lening van € 1.250,- euro kunnen Stanley en een dorpsgenoot zonnepanelen laten installeren op hun huizen. Stanley Molo is een jongeman uit Kenia en woont in Oloshaiki in Narok County. Hij is opgevoed door zijn alleenstaande moeder. Het huis werd verlicht door middel van kerosine lampen. Vaak kon hij ’s avonds niet eens zijn huiswerk maken omdat er geen brandstof meer was. Nu heeft hij zijn eigen gezin en graag wil hij zijn kinderen wel de mogelijkheid geven in een verlicht huis te wonen, waarbij er geen schadelijke effecten zijn voor de gezondheid.

DOGS


Solarlampen, Kenia
Met deze lening kan Sollatek 54 draagbare lampen verstrekken. Dit zorgt ervoor dat 38 huishoudens en bedrijven toegang krijgen tot schone energie, waarmee ze ruimtes kunnen verlichten en telefoons kunnen opladen. Dit project draagt daarmee bij aan betrouwbare energie, gezondheid, onderwijs en economische kansen voor de achtergestelde rurale bevolking in Kenia.

DOGS


Extra landbouwgrond, Cambodja
Saram is 57 jaar en woont met haar man en vijf schoolgaande kinderen in de Tbong Khmum provincie. Sinds zeven jaar hebben Saram en haar man een eigen boerenbedrijf. Ze verbouwen peper, bananen, cashewnoten, rubber en cassave. De oogst verkopen ze op de lokale markt. Met een lening kan Saram een extra hectare landbouwgrond, zaden en mest kopen en zodoende haar oogst vergroten.

DOGS

Tractoren, Oeganda
Met 5000 euro kunnen drie vrouwen van de Zinabala groep tractoren aanschaffen waardoor hun werk minder intensief wordt. Met deze lening worden 1,4 banen gecreëerd. Zinabala group is opgericht in 2016 en bestaat in totaal uit 20 vrouwen. Bijna alle vrouwen werken op het platteland, waar nog ouderwetse manieren van zaaien en oogsten worden toegepast. Deze lening maakt het mogelijk een aantal tractoren aan te schaffen waardoor het verbouwen van de gewassen gemakkelijker wordt.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief