Creatieve ondernemers van Westplasmavo

1 juni, 2018

Vakoverstijgend project

Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen van de Westplas mavo in Aalsmeer hun ondernemersplannen gepresenteerd voor een jury. Het doel is om een microkrediet te kunnen ontvangen om hun eigen bedrijf op te starten voor het goede doel. Deze pitches zijn onderdeel van de Day for Change Actie. De actie is een vakoverstijgend project waarbij jonge ondernemers hun eigen  (sociale) bedrijf opzetten met behulp van microfinanciering en zo leren ondernemen. Wat is het toch leuk om de creativiteit van de leerlingen tot bloei te zien komen.

Goede Doel

De leerlingen van de businessklas gaan niet alleen aan de slag voor het goede doel maar als hun bedrijfje goed loopt willen een aantal groepjes hun bedrijf zelfs volgend schooljaar voortzetten. En de ideeën die langs kwamen hebben super veel potentie om tot volwaardige bedrijven uit te groeien!

Creatieve leerlingen

Wat dacht je van Flora Sjop die via een abonnement  een tuintje in huis wil aanbieden voor mensen in verzorgingshuizen. Of  van de meiden van Hakki Takki, die gaan het ouderwetse ringsteken in een nieuw jasje steken. Bij dit verslavende spel hangt er een touw aan het plafond  naar beneden met aan het einde een ring. Tegen de muur plaats je een plank met een haak, waar je de ring overheen moet gooien.
plantjesVeel van de jonge ondernemers hebben zelfs al sponsoring weten te regelen. Gratis hout en planten tegen de kostprijs zijn daarvan geen uitzonderingen. De ondernemers die boekkluizen gaan maken hebben met de lokale kringloopwinkel een deal gesloten dat ze zo veel boeken gratis mochten ophalen als ze wilden. Deze gaan ze omtoveren tot een geheime opbergplek voor bijvoorbeeld je mobiel. Handig voor als je op het strand zin hebt in een duik en je waardevolle spullen moet achterlaten.

Bij de westplasmavo zit het ondernemen in het bloed. Dit merk je doordat de leerlingen al heel goed de behoefte van de markt naar hun eigen hand weten te zetten. Zo is Movies4you in het reclamegat gesprongen door filmpjes te maken voor de andere ondernemingen ter promotie van hun product of dienst. Daarnaast is het bedrijf Chrick al gestart met een webshop waar de andere bedrijfjes hun producten op kunnen verkopen.

Naast verkoop via de webshop is er op 21 juni ook een markt op school waar je de producten en diensten kan kopen.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief