Stralende Zeeuwse ondernemers

11 juni, 2021

Nu het schooljaar op zijn einde loopt wordt op veel plekken ook de Day for Change Actie afgerond. Zo ook in Kapelle waar leerlingen van de Isaac Beeckman Academie dankzij Rabobank Oosterschelde aan het ondernemende project mee konden doen.

De actualiteit

De school begon in februari met het project. Door de vijftig derdeklassers werden vijftien bedrijfjes opgericht. Er werd goed nagedacht over actualiteit. De ondernemers van Countries 4 You hebben een tijdschrift uitgebracht over cultuur en media van andere landen: omdat het juist nu nodig is. Het idee is dat mensen op deze manier toch vanuit huis een wereldreis kunnen maken!

Diensten en producten

Een aantal leerlingen kozen ervoor om een dienst te leveren. Zo was er een honden uitlaatservice en een autowas bedrijf. Hiernaast was de verkoop van eten populair: brownies, bio bar, cake, smoothshakes, appels en chocola. Het bedrijf Unique for All verkocht onderzetters, Glass Paintings en stickers. De Stralende Oesters verkochten een mooi regionaal product: Zeeuwse Oesterkaarsen!

Bedankt!

Al met al een succesvol project met een totale winst van €700,- voor de projecten die stichting Day for Change dit schooljaar steunt. Hopelijk hebben de leerlingen op een speelse manier veel geleerd. Niet alleen over ondernemen maar ook over wereldburgerschap, duurzaamheid, doorzetten, samenwerken en intitiatief nemen.

Day for Change bedankt de Rabobank Oosterschelde en de Isaac Beeckman Academie voor het mogelijk maken en begeleiden van het project. Bovenal bedanken we natuurlijk de leerlingen voor hun inzet!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief