Sira steunt Day for Change

Hoeveel ondernemers ken jij die met elke geïnvesteerde euro, €10 winst weten te maken?

Bij Day for Change ontmoeten wij ze bijna dagelijks. Deze ondernemers zijn tussen de 10 en 16 jaar oud. Zij doen mee aan de Day for Change Actie, een educatieproject waar jaarlijks circa 6000 leerlingen aan meedoen.

De kern van de Day for Change Actie is eenvoudig. Leerlingen  starten met een microkrediet een eigen duurzame onderneming: zij verwerven ondernemende vaardigheden terwijl de winst van hun bedrijfjes ten goede komt aan ondernemende mensen wereldwijd. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer informatie over ons educatieprogramma vind je hier.

Good practice

 

Waarom doen scholen graag mee met de Day for Change Actie?

In de woorden van Erik Bos (docent aardrijkskunde Gymnasium Celeanum):

”Day for Change is een heel mooi project waar leerlingen hun creativiteit, ondernemerschap en vaardigheden gaan benutten en ontwikkelen. Samen met leeftijdsgenoten zijn leerlingen tot veel in staat. Het project maakt veel leerlingen hier bewust van en is daarom een heel waardevol onderdeel van ons onderwijs!”

Ook dit jaar zouden de leerlingen van het Celeanum weer willen ondernemen voor een ander. Helaas heeft de school hier geen financiële middelen voor.

Wil jij deze jongeren de kans geven om een duurzame onderneming te starten? En wil je tegelijkertijd ondernemende mensen wereldwijd steunen?

Steun dan Day for Change!

Heeft de Sinterklaas Actie van Sira je enthousiast gemaakt voor het werk van Day for Change? Dat is mooi!

Wij zijn namelijk altijd op zoek naar partners die deelname aan de Day for Change Actie mogelijk willen maken voor een school of een klas. Dit kan door middel van een financiële bijdrage en indien gewenst, ook inhoudelijke betrokkenheid. Meer informatie over een samenwerking vind je hier. 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief