Online duurzaam ondernemen op de Meerwaarde: juist nu!

4 juni, 2020

Arjen en Aron hebben het goed bedacht: zelf mondkapjes naaien met camouflageprint, dat wordt het helemaal. Als echte ondernemers spelen ze in op de markt: flexibel en creatief. En duurzaam, want je kunt deze mondkapjes wassen en hergebruiken. Een filter van keukenpapier zorgt ervoor dat iedereen veiliger het OV in kan. Dat moet wel een succes worden!

Online pitch

Dit is één van de creatieve ideeën van leerlingen in de GTX brugklas van De Meerwaarde. Ze presenteerden hun ondernemingsplannen online aan Day for Change, via MS Teams. Mét een PowerPoint presentatie, in groepjes van twee. En dat ging ontzettend goed! De jury gaf feedback en kende ze een microkrediet toe. Hiermee gaan de leerlingen de komende weken hun plannen uitvoeren. Corona-proof, dus met veel online marketing en verkoop. En met veel enthousiasme! Want hoe leuk is het als je ondanks de huidige maatregelen tóch kunt samenwerken, creatief en ondernemend kunt zijn, geld kunt verdienen en daarmee de wereld een stukje mooier kunt maken?

Day for Change digitaal

Dit is de online versie van de Day for Change Actie in een notendop. De gastlessen over wereldburgerschap en duurzaam ondernemen zijn in digitale vorm beschikbaar, met opdrachten. Met behulp van het digitale werkbladen ontwikkelen leerlingen hun ondernemingsplannen. En ook de pitch kan dus heel goed online plaatsvinden. Zoals hier boven beschreven of via het insturen van filmpjes. Interesse? We bespreken graag de mogelijkheden.

Duurzaamheid en ondernemerschap

Juist in deze tijd wordt duidelijk hoe belangrijk een ondernemende houding is. Flexibel inspelen op veranderingen, initiatief nemen, creatief zijn en samenwerken zijn een must in onze snel veranderende wereld. Belangrijke vaardigheden die leerlingen in dit project ontwikkelen. Ook het belang van wereldburgerschap en duurzaamheid staat centraal. Hoe kun je geld verdienen maar tegelijkertijd goed doen voor mens en planeet?

Ook Tijn en Joost hebben daar goed over nagedacht. Zij gaan zelf kaarten maken en verkopen. Ze willen op deze manier het contact tussen mensen te bevorderen, en zo een ieder die het moeilijk heeft of eenzaam is een hart onder de riem te steken. Een prachtig voorbeeld van ondernemerschap waardoor onze maatschappij een stukje mooier wordt.

En de winst? Die gaat dit schooljaar onder andere naar jonge ondernemers in Oeganda, die op het platteland een agrarisch bedrijf hebben. Ook zij hebben hulp nodig om door deze moeilijke tijd te komen. De leerlingen op de Meerwaarde gaan er voor om daar een bijdrage aan te leveren.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief