Nieuwsbericht: Day for Change Actie online

30 april, 2020

Day for Change biedt nu alle scholen de mogelijkheid om de Day for Change Actie online uit te voeren. Met de Day for Change Actie online kunnen scholen duurzaam ondernemerschapsonderwijs op een speelse en eigentijdse manier opnemen in het curriculum.

Wat is de Day for Change Actie?

In de Day for Change Actie draait het om wereldburgerschap, duurzaam ondernemerschap en omgaan met geld. Leerlingen gaan als bewuste ondernemers aan de slag. Tijdens het project starten leerlingen met een microkrediet van Day for Change een eigen onderneming. Ze ervaren dat de waarde van geld relatief is, dat een klein bedrag een groot bedrag kan worden en dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een betere wereld. De winst die zij maken komt bovendien ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. 

Uitvoering online

De Day for Change Actie Online geeft docenten de mogelijkheid het project zelfstandig uit te voeren aan de hand van vier videolessen en het werkboek/opdrachten voor de leerlingen. De videolessen duren ca. 10 tot 15 minuten.

Ook als we door het coronavirus elkaar niet altijd in het klaslokaal kunnen ontmoeten is de uitvoering van de Day for Change Actie Online een uitkomst. Het project kan volledig in online sessies begeleid worden.

Betrokkenheid medewerkers Day for Change

Indien gewenst is het ook mogelijk om medewerkers van Day for Change online in te zetten

  • De beoordeling van ondernemingsplannen en eventueel een online pitch bepalen de hoogte van het microkrediet dat de leerlingen kunnen ontvangen. Dit kan indien gewenst begeleid worden door een gastdocent van Day for Change.
  • Vanuit Day for Change is (optioneel) een Q&A sessie met leerlingen mogelijk (ter voorbereiding op de pitch/uitwerken van het ondernemingsplan of tijdens de uitvoering van het bedrijf
  • De betrokken medewerker van Day for Change is tijdens de uitvoering van het project online beschikbaar voor vragen en overleg.
  • De afsluiting van de Day for Change Actie vindt digitaal plaats met de docent en indien gewenst een medewerker van Day for Change.

Opbouw Day for Change Actie Online

De Day for Change Actie is modulair opgebouwd en zeer flexibel inzetbaar. 

Kosten deelname Day for Change Actie Online

Bij inschrijving voor de Day for Change Actie Online betaalt de school gebruikelijke inschrijfkosten en bijdrage voor het lesmateriaal.

Scholen die het project afronden na presentatie van de bedrijfsplannen en dus niet tot uitvoering overgaan, krijgen een korting van € 10,- .

Het tarief voor de online inzet van een van onze gastdocenten of regio-coördinatoren bedraagt € 50,- per uur.

Je kan altijd contact opnemen om te overleggen hoe het programma op jouw school het beste ingepast kan worden. 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief