Enthousiaste jonge ondernemers

7 juni, 2019

In en rondom Den Haag hebben dit jaar dankzij Fonds 1818 vier scholen meegedaan aan de Day for Change Actie. Met drie basisscholen en één middelbare school verspreid over een groot werkgebied was er veel diversiteit, creativiteit en enthousiasme in de regio.

Portemonnee van gerecycled karton

Al in september ging de eerste helft van de groep 7 van de Prinses Ireneschool van start met de Day for Change Actie. Een groep jonge ondernemers verkocht een handige portemonnee voor briefgeld, gemaakt van het karton van melkpakken. Op dit moment is de tweede helft van de groep nog druk met de verkoop van zelfgemaakte schilderijen, sleutelhangers en armbandjes. De afsluiting is vlak voor de zomer.

De school van de klimaatmars

Het Dalton Den Haag deed mee met twee klassen 3VWO voor het vak economie. De leerlingen van de school waar ook het initiatief voor de klimaatmars vandaan is gekomen, hadden goed nagedacht over de duurzaamheid van hun ondernemersplannen.

De dames van Todays maakten tassen en portemonnees van oude spijkerbroeken (circulaire economie) en Petillante gebruikte oude kopjes en schoteltjes om sieradenhouders van de te maken (upcycling). Ook de scrunchies waren erg in trek. Maar liefst drie groepjes gingen aan de slag met het zelf maken en verkopen deze leuke haarelastieken en verdiende hier goed mee omdat ze ieder een andere markt aanboorde.

Gastjury

Tijdens de pitches waren Murat Aslancik van Fonds 1818 en Ruben Blanke van Social Club Den Haag aanwezig om de ondernemersplannen van de leerlingen te beoordelen. Beide gaven zij vanuit hun eigen expertise leuke tips en trics aan de jonge ondernemers die daar goed mee aan de slag zijn gegaan.

Positieve feedback

Bij de afsluiting van het project vroegen we aan de leerlingen hoe zij het gevonden hadden. De citaten hieronder zijn een selectie van hun antwoorden.

“Een leuk project, niet alleen voor ons maar ook voor de boerinnen in Oeganda”

“Het was erg leuk om een keer iets anders te doen dan uit het boek lesgeven. Ik vond het erg leerzaam want ik kreeg echt een beeld van hoe het is om een bedrijf te hebben. Ik heb geen tips, alles was was top.”

“Ik vond het enorm leuk! We hebben veel plezier gehad! Omdat wij elkaar goed kennen en er een goede samenwerking was

Hier kan je alleen maar uit concluderen dat het project geslaagd is!

Lucht en Ruimte

Ook op basisschool de Vogels hebben ze ondernomen voor een ander. De school heeft twee weken voor de Day for Change Actie uitgetrokken en de verkoop van de producten was op een ondernemersmarkt in school. Deze markt met het thema “Lucht en Ruimte” werd goed heel bezocht en de school heeft in het totaal een mega bedrag van ruim 1400 euro verdiend. Z

Zomermarkt

Op 12 en 14 juni is er op het schoolplein van de Willem de Zwijgerschool een ondernemersmarkt waar de leerlingen van de twee groepen 8 hun bedrijfsplannen gaan uitvoeren. Er komt een catwalk en modeshow, je kunt er leuke spellen spelen en vooral ook heel veel lekker eten. Een mooi afsluiting van Day for Change in de regio.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief