Wat een mooi bedrag van drie scholen!

27 februari, 2018

Wat een mooi bedrag van drie scholen!

De afgelopen weken hebben een aantal scholen de Day for Change actie afgerond.Het Stedelijk in Zutphen heeft meegedaan met 20 leerlingen die voor het keuzedeel ondernemen een echte onderneming hebben opgezet. De leerlingen zijn gestart met een microkrediet van €135,- en hebben een winst gemaakt van €323,25

Het Carmel College Salland, die ook voor het keuzedeel onderneming met 27 leerlingen hebben meegedaan startte met € 140,- aan microkrediet en hebben een winst gemaakt van € 385,25.

En ook de Carmel international business klas van het Salland Carmel College uit Raalte hebben een geweldige prestatie behaald. Hier deden 35 leerlingen van de tweede en derde klas aan mee. Zij startte met € 190,- aan microkrediet en maakte hier in slechts enkele weken € 1125,50 van.

Tijdens de afsluiting vertelde de leerlingen dat van € 5,- € 10,- maken op zich niet moeilijk was, wat wel een uitdaging was is om een goed product te maken, te ontwikkelen of in te kopen. Zorgen dat je een goed plan hebt en onderzoekt of daar echt wel behoefte aan is. Bijvoorbeeld: een team verkocht oorbellen en een ketting voor € 1,- per stuk. Achteraf vroegen zij hier te weinig voor. Terwijl een team uit dezelfde klas armbanden verkocht voor €9,95 per stuk. En dezelfde handelingen moest doen als het team dat de oorbellen en kettingen verkocht, maar wel meer winst draaide.

Een aantal leerlingen gaat door met hun bedrijven. Daar gaan wij de komende maanden meer van horen. In totaal hebben de leerlingen €1833,50 opgehaald voor ondernemers in ontwikkelingslanden. https://dayforchange.nl/projecten-2017-2018/ Wat een mooi bedrag 🙂

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief