Zelfstandig deelnemen aan Day for Change

21 juni, 2017

Day for Change levert maatwerk.

Scholen kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de Day for Change Actie. Je kan ervoor kiezen om bij Day for Change o.a. gastlessen af te nemen of medewerkers van de Stichting uit te nodigen om bijvoorbeeld te jureren tijdens de pitches.

Je kunt er ook voor kiezen om de Actie zelfstandig uit te voeren. Leerkrachten/ docenten krijgen tegen een kleine vergoeding toegang tot het (dit jaar vernieuwde) lesmateriaal voor de leerlingen en een handleiding voor de docenten. Dit geeft genoeg handvatten om de Actie succesvol uit te voeren.

Tineke van der Klink, leerkracht aan de St. Jozefschool in Schiedam, besloot op deze manier deel te nemen aan de Day for Change Actie. Met veel succes! Hieronder kan je haar verslag lezen van het project:

“De Day for Change Actie was een mooi project voor de groep 7 en 8-leerlingen van mijn verrijkingsgroep. Na een informatieve bijeenkomst van een van de vaders met een eigen bedrijf en van mij hebben de kinderen eerst met hun groepje een businessplan geschreven. 

Na goedkeuring hiervan konden zij aan de slag. We hadden kinderen die gekleurde petjes met opdruk verkochten, een gebakkraam, een chocolaterie, een cupcakestore, een groepje dat een bingo-knutselmiddag organiseerde, een hulp-bij-boodschappen-doen-dienst, een snoepkraam, een koek en zopie-kraam en een broodjesservice.  

Stjozefschool2


Ik kan zeggen dat het een succes geweest is! De kinderen hebben moeten overleggen, samenwerken, plannen, mensen moeten aanspreken, zorgen dat ze hun geld kregen, bestellingen aangenomen en verwerkt, de administratie bij moeten houden, onenigheden uit moeten praten, enz. Dit was natuurlijk goud waard.

Wat ze wel moeilijk vonden, is te bedenken dat je, wanneer je een onderneming start, dit niet bij één keer een activiteit kan blijven maar dat het continue business is.


Volgend jaar wil ik zeker weer meedoen.”

st jozefschool1

Bedankt voor jullie deelname groep 7 en 8- leerlingen van de verrijkingsgroep van het St. Jozef in Schiedam! Tot volgend jaar!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief