Aanbod gastlessen

Ben je op zoek naar verdieping en haal je graag expertise in de klas? Day for Change biedt nu ook de mogelijkheid om een gastspreker uit te nodigen bij jou in de klas!

We hebben per niveau (po, vo en mbo) gastlessen (45 – 60 minuten) klaar staan over Wereldburgerschap, Duurzaam Ondernemen en Geld! .

Gastdocenten

Day for Change werkt met een team van ervaren docenten die allemaal ondernemend en maatschappelijk gedreven zijn. De docenten zijn afkomstig uit onder andere uit het (duurzaam) onderwijs, het bedrijfsleven en de internationale ontwikkelingsamenwerking.

Iedereen is intern opgeleid en staat regelmatig voor de klas. De gezamenlijke ambitie is om te helpen bijdrage aan een nieuwe generatie bewuste wereldburgers.

Burgerschap

Burgerschap is sinds 2006 een wettelijke taak voor het onderwijs. Wereldburgerschap neemt jouw leerlingen nog een stapje verder. Ze leren letterlijk over de grenzen van hun eigen belevingswereld heen kijken. Het helpt hen te beseffen dat ze verbonden zijn met de rest van de wereld en dat hun keuzes en handelen invloed hebben op die wereld. Alle gastlessen van Day for Change voegen een brede kijk op de wereld toe aan het burgerschapsonderwijs, waarbij het verband wordt gelegd met het dagelijks leven van de leerlingen.

In alle gastlessen staat wereldburgerschap centraal. Iedere gastles sluit aan bij de kerndoelen 37 & 47 van Oriëntatie of jezelf en de wereld (basisonderswijs). Er is ruimte om creatief na te denken en te filosoferen over actuele onderwerpen.

Gastles Wereldburgerschap

Meer dan ooit ervaren we op dit moment dat alles met elkaar verbonden is. Armoede, globalisering, klimaatverandering, een gezondheidscrisis én economische ontwikkeling. Onze keuzes beïnvloeden de wereld. Hoe laat je leerlingen aan de slag gaan met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)? Inzicht krijgen in hoe hun gedrag de wereld beïnvloedt? In deze interactieve gastles vertalen we wereldburgerschap naar de praktijk en stimuleren we jouw leerlingen tot actief wereldburgerschap. We gaan aan de slag met bovenstaande vragen en laten leerlingen op een praktische wijze kennis maken met duurzaamheid.

Boek hier je gastles Wereldburgerschap

Gastles Duurzaam Ondernemen

Hoe kan je iets goeds doen voor de wereld en hier ook nog geld mee verdienen? Deze gastles maakt leerlingen bewust van duurzaam ondernemerschap als carrièreperspectief. We bespreken hoe je door middel van de 3 P’s van People, Planet en Profit meerwaarde kan creëren door te ondernemen: niet alleen financiële waarde (winst), maar ook waarde voor mens en milieu. De leerlingen gaan zelf creatief aan de slag in een brainstormsessie. Om de theorie ook naar de praktijk te vertalen behandelen we samen een duurzame businesscase. Leerlingen leren hoe je een (duurzame) onderneming start en hoe je een goed ondernemersplan schrijft.

Boek hier je gastles Duurzaam Ondernemen

Gastles Geld!

Hebben jouw leerlingen zicht op de waarde en de rol van geld? Zowel in hun eigen leven als in het leven van anderen? In deze gastles laten we de leerlingen zien hoe de keuzes die zij maken als consument invloed hebben op de rest van de wereld. We werken aan bewustwording rondom duurzame merken en laten de leerlingen een overzicht maken van hun eigen inkomsten en uitgaven. Door middel van stellingen en een quiz starten we een gesprek over onderwerpen als sparen en lenen.

Boek hier je gastles Eigen Geld

De kosten 

Met ingang van 1 januari 2024 zijn onze tarieven na vele jaren iets verhoogd. Een losse gastles kost €175,- per uur (exclusief reiskostenvergoeding). Elk extra lesuur dat op dezelfde dag aansluitend gegeven kan worden kost €75,-. Per gastles mogen maximaal 40 leerlingen tegelijkertijd deelnemen. Wij werken bij voorkeur met groepen van circa 25 leerlingen. Deze kosten zijn een richtlijn, we maken graag een offerte op maat.

In verschillende regio’s werken wij samen met partners die zowel financieel als inhoudelijk betrokken zijn. Mochten de kosten een probleem vormen, dan kunnen we samen op zoek naar zo’n partner.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief