Ouderen in de digitale wereld

5 april, 2019

“Het leukste vind ik dat onze klanten heel dankbaar zijn omdat je ze kan helpen” zegt Milena van het bedrijfje ‘Ouderen in de digitale wereld’. Milena en haar klasgenoten van het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord zijn gelijk aan de slag gegaan toen ze hoorden over de Day for Change actie. Met de actie zetten leerlingen met een klein startkapitaal een eigen bedrijf op. De winst gaat naar ondernemende mensen in ontwikkelingslanden.

Samen met Rainer, Vera en Ellen hebben ze het bedrijf ‘Ouderen in de digitale wereld’ opgezet.
“Wij bieden lessen aan die ouderen helpen om om te gaan met computers, smartphones en tablets. Deze dingen waren er in hun tijd nog niet, waardoor velen niet begrijpen hoe deze werken. Daar willen wij wat aan doen, door lessen aan te bieden” staat er op hun website.

Motivatie

Op de website schrijven ze ook dat de school met iPad onderwijs werkt. “Hierdoor gebruiken wij onze iPad, maar ook onze telefoons veel. Deze lessen geven wij, omdat we er veel van weten en het leuk vinden, maar ook voor een opdracht voor het vak economie. Wij vinden het heel erg leuk om te doen en zijn er dan ook intensief mee bezig.”

Veel reclame maken

Dat ze er veel mee bezig zijn is bijvoorbeeld te zien op hun Instagram account. Op deze manier maken ze reclame maar ook door posters op te hangen en te flyeren. Hun eerste klant wierven ze dan ook op straat. Ze komen bij de mensen thuis langs of gaan naar het bejaardenhuis.

Prijzen

Wat kost dat dan? “Voor een privéles van een half uur betaal je € 5,-“, leest Milena op van de prijslijst op de website. Naast de lessen in het omgaan met digitale middelen bieden de leerlingen ook spelletjesmiddagen aan. Ze zijn ook in te huren om ouderen gezelschap te houden. Dit doen ze door gezellig langs te komen, te kletsen en zo de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

IMG_2856

Hier en daar iets goeds doen

De actie op de school in het kader van het vak Economie is inmiddels afgerond. Twee vwo-3 klassen, waar Ouderen in de Digitale Wereld onderdeel van uitmaken, hebben met elkaar € 555,- (!) weten te verdienen voor ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Ook in Lemmer zijn leerlingen van het Zuyderzee Lyceum actief geweest voor Day for Change en hebben het mooie bedrag van € 540,- verdiend.

De ondernemers van Ouderen in de Digitale Wereld hebben zo de smaak te pakken dat ze nog even doorgaan met hun bedrijf. Neem dan ook vooral contact op met deze gezellige ondernemers die zowel hier als elders in de wereld iets goeds doen!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief