Minister de Jonge krijgt uitleg van leerlingen over Day for Change in Rijssen

5 februari, 2019

Op maandagavond 28 januari was minister de Jonge bij Reggesteyn College in Rijssen. Bij de deur werd hij verwelkomd door Levi, Sasha en Julia, drie leerlingen van het Praktijkonderwijs. Levi gaf de minister de hand viel met de deur in huis en zei: “Welkom op Reggesteyn, mag ik met u op de foto?”. Daar kon de minister natuurlijk geen nee op zeggen!

Minister de Jonge in Rijssen

De minister was hier in het kader van een bijeenkomst van het regionale CDA. Eddy van Hijum, gedeputeerde vanuit de provincie voor de portefeuille economie hield een toespraak over het MKB in onze regio. Dit onderwerp heeft de school aangegrepen om het project van Day for Change ook in de schijnwerpers te zetten.

In 10 weken ondernemen

Twintig leerlingen gingen de uitdaging aan. In 10 weken een bedrijf bedenken, een marketingplan en financieel plan schrijven en het bedrijf ook werkelijk starten. 6 teams uit HAVO/VWO 3 van Reggesteyn Rijssen gingen aan de slag in samenwerking met de Rabobank en Day for Change. De meeste teams hielden rekening met de periode om hun plan vorm te geven, de verkoop zou rond de Kerst plaatsvinden. Ze stortten zich op eigen gemaakte chocola, Deense koekjes, kant-en-klaar pakket van ingrediënten voor koekjes, kniepertjes en Rijssense sterren. Eén team ging een mobiele autowasserette beginnen.

Nadat het plan geschreven was, werd deze gepresenteerd bij de Rabobank. Hierna kregen de teams het gevraagde krediet om het bedrijf te starten en dat verliep best succesvol.

Na drie weken werd de eindpresentatie gehouden dat deels gefilmd werd (https://www.facebook.com/RaboRijssEnter/videos/378291646308262/ ) en dat al meer dan 3000x bekeken is.  De resultaten waren bijzonder goed. De directeur van de Rabobank was lovend over de hele groep.

De winnaars

Het winnende team, bestaande uit Isabo Gent, Jade ter Haar, Veerle Kienhuis en Lotte Wansink, had een variatie bedacht op de in de omgeving bekende Rijssense hartjes, de Reggesteynse sterren. De bakkerijafdeling van school zorgde voor de productie. Meer dan 300 werden ervan in korte tijd verkocht.  Als klap op de vuurpijl mochten ze de sterren ook nog aanbieden aan minister de Jonge, tijdens een MKB-bijeenkomst in Rijssen. Tijdens de bijeenkomst van het CDA in Rijssen hebben de dames aan de minister uitgelegd hoe ze een en ander hebben aangepakt met de start van hun bedrijfje. Ze hebben met hun product: Rijssense Kerststerren”, een variatie op het Rijssense Hartje, ruim 370,- opgehaald voor het goede doel.

bezoek-minister

Ondernemende school

CGS Reggesteyn zet actief in op het fenomeen “ondernemende school” omdat in deze regio heel veel mensen een eigen onderneming opzetten.

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief