Jonge ondernemers in het nieuws

30 november, 2020

De jonge ondernemers die meedoen aan de Day for Change Actie krijgen regelmatig aandacht van de (lokale) media.

Alleen al in november verschenen er drie nieuwsberichten rondom de Day for Change Actie in de krant en op verschillende nieuwssites. Natuurlijk zijn wij altijd erg trots als de jonge ondernemers de media halen!

Leerlingen RSG Enkuizen maken het verschil

Vorige week trok de afsluiting van de Day for Change Actie op het RSG Enkhuizen de aandacht van de lokale media. De jonge ondernemers hadden ruim 4.000 euro verdiend voor meisjes in Malawi. Wat een prachtig bedrag! Tijdens de feestelijke afsluiting van Economie in Bedrijf presenteerden alle ondernemersgroepjes hun eindresultaten aan een jury bestaande uit het docenten, lokale ondernemers en Day for Change. 

Drie winnaars #Jong21

Ook werden er drie winnaars aangewezen die het RSG Enkhuizen op de finale van de Junior Ondernemers Game #Jong21 mogen vertegenwoordigen. De tickets voor de finale zijn gegaan naar: de Verwenpotjes (bakmixen in gerecyclede potjes), de Breakfast Club (zelfgemaakte granola) en Glosstastic (zelfgemaakte lipgloss).

Microkrediet voor leerlingen Titus Brandsma

Ook de leerlingen van het Titus Brandsma –  Arentheem College in Velp haalden het nieuws omdat zij hun ondernemersplannen hebben gepresenteerd.

De pitch

In september gaf Day for Change de aftrap met een gastles over Wereldburgerschap en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, gevolgd door een gastles over Duurzaam Ondernemen. In groepjes gingen leerlingen vervolgens brainstormen, marktonderzoek doen en een ondernemingsplan maken. Daarna werd het echt spannend: leerlingen presenteerden hun plannen aan een ‘kredietcommissie’, met daarin Marjan Duursma van Stichting Day for Change en Henk Paul Hegeman van VeluwezOOOm.

Aan de slag

Zelfgemaakte tassen van oude jeans, koekjes van eigen deeg in gerecyclede glazen potten en twee honden in de zaal die de behoefte aan een uitlaatservice onderstreepten – de jury zag allerlei duurzame en creatieve ideeën voorbij komen. De plannen werden beloond met een lening van maximaal 20 euro voor de opstartkosten. De komende weken gaan de leerlingen aan de slag met de uitvoering. Samenwerken, initiatief nemen, met geld omgaan, klanten aanspreken en doorzetten zijn vaardigheden waarmee ze in aanraking komen.

Meer in het nieuws

Op onze website pagina In de media vind je de nieuwsberichten van de afgelopen twee jaar. Hebben we er eentje gemist? Laat het ons dan vooral weten!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief