Hoge opbrengst Day for Change Actie in Papendrecht

7 juli, 2017

Vandaag mocht ik tijdens de jaarafsluiting van de brugklassen van CSG De Lage Waard in Papendrecht een prachtige cheque voor Aflatoun Senegal & Lend a Hand in ontvangst nemen.

papendrecht2

Volle aula

In de aula zaten ruim 160 bijna-tweedeklassers vol spanning te wachten op de bekendmaking de totale winst. In mei hadden de zes klassen samen een microkrediet van 420 euro ontvangen. Met dit geld als startkapitaal zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Er werd veel gebakken en gebraden en ook waren er slimme ondernemers die bedachten dat ze eten van de Mac Donalds op school wel konden verkopen voor drie keer zo veel geld dan de inkoopprijs!

Wijze les

Graag wil ik één bedrijfje een hart onder de riem steken. Er was namelijk een groepje leerlingen dat in het kader van sociaal ondernemen een spelletjes ochtend voor ouderen hebben georganiseerd. Helaas was er naar de ouderen echter niet duidelijk gecommuniceerd dat er kosten aan de ochtend verbonden zaten. Uiteindelijk hebben zij dus voor alle organisatie geen geld ontvangen.. Wel hebben ze een wijze les geleerd!

Gebruik je eigen netwerk

De onderneming met de hoogste opbrengst heeft slim gebruik gemaakt voor hun eigen netwerk. Via een bekende konden zij een oude oogst aardappels voor weinig geld opkopen. Hier hebben ze zelf chips van gemaakt en ook hebben ze de aardappels verkocht. Hiermee hebben ze ruim 260 euro verdiend!

papendrecht1

Mooi eindresultaat

Al met al een zeer geslaagde actie met als resultaat 2100 euro voor de financiële educatie projecten die Day for Change dit jaar steunt. Heel erg bedankt voor jullie deelname en inzet. Geniet van de zomervakantie en hopelijk tot volgend jaar!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief