Day for Change: Iets voor een ander betekenen

17 september, 2018

Het afgelopen schooljaar (2017-2018) hebben 5500 leerlingen van de basis-en het voortgezet onderwijs meegedaan aan Day for Change. Zij starten niet alleen een onderneming maar leerden ook meer over samenwerken, wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe je iets voor een ander kunt betekenen.

Iets voor een ander betekenen

Dat laatste, iets voor een ander betekenen, is goed gelukt. Totaal hebben alle deelnemende leerlingen maar liefst € 62.000,- weten te verdienen! Dat is de stand tot nu toe. Dit kan nog meer worden zodra alle scholen hun opbrengst hebben overgemaakt.

Met de winst steunt Day for Change ondernemers in ontwikkelingslanden zodat zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Op dit moment hebben we € 19.050,- aan leningen uitstaan voor ondernemers in ontwikkelingslanden via Lendahand. We zullen daar de komende periode weer een aantal nieuwe projecten aan toevoegen.

Solar lampen voor Kenia

Een van de projecten die Day for Change vorig schooljaar gesteund heeft is een lening voor solar lampen in Kenia. Met het geld kan het bedrijf 54 draagbare lampen verstrekken. Dit zorgt ervoor dat 38 huishoudens en bedrijven toegang krijgen tot schone energie, waarmee ze ruimtes kunnen verlichten en telefoons kunnen opladen. Dit project draagt daarmee bij aan betrouwbare energie, gezondheid, onderwijs en economische kansen voor de achtergestelde rurale bevolking in Kenia. Nieuwsgierig naar de andere projecten die Day for Change steunde? Lees meer  https://dayforchange.nl/projecten-2017-2018/

Ook dit nieuwe schooljaar daagt Day for Change leerlingen weer uit om winst te maken. Zo steunen de jonge ondernemers HIER bijvoorbeeld 15 ondernemende vrouwen DAAR in India. Lees meer https://dayforchange.nl/2018-2019/

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief