Day for Change viert 10 jarig bestaan

16 november, 2017

Donderdag 9 november was een feestelijke avond voor stichting Day for Change. Samen met oude en nieuwe bestuursleden, collega’s en oud-collega’s en natuurlijk de oprichters van de stichting vierden wij onze 10e verjaardag!

Al tien jaar

Al tien jaar zet Day for Change zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. Al tien jaar wil Day for Change met haar educatieprogramma een bijdrage te leveren aan het vormen van een nieuwe generatie bewuste wereldburgers. Wereldburgers die door hun economisch handelen bij zullen dragen aan een eerlijker wereld. We zijn dan ook erg dankbaar dat er al tien jaar duizenden scholen, leraren en leerlingen deelnemen aan de Day for Change Actie!

Afsluiting Day for Change Actie

It takes you to tango

Het thema van de avond was: “It takes you to tango”. Dit is een knipoog naar de Argentijnse afkomst van onze Koningin Maxima (die zich al jaren inzet voor inclusive finance) maar vooral de verbeelding van onze overtuiging dat het handelen van mensen hier onlosmakelijk verbonden is met ontwikkeling daar. We hebben elkaar nodig om samen te werken aan een rechtvaardige wereld. De avond werd opgeluisterd door tangomuziek van Gustavo (viool) en Robin (piano) die samen spelen in het Otra Tango Orkest van het conservatorium van Rotterdam.

Vooruit kijken

Tijdens de viering van ons jubileum hebben we terug en vooruit gekeken. Het vooruit kijken deden we met sociaal ondernemer Enver Loke van de Chocolatemakers. Enver was in 2015 jurylid bij de Day for Change verkiezing en de Chocolatemakers werken samen met de cacaoboeren in Peru die Day for Change twee jaar ondersteund heeft. We hebben hem gevraagd om tijdens het diner het inspirerende verhaal van zijn onderneming met ons te delen. Dit verhaal sluit prachtig aan bij de toekomstvisie van Day for Change: sociaal ondernemen is het nieuwe ondernemen.

SONY DSC

Terugblikken

Het terugblikken deden we met twee van de drie mannen die tien jaar geleden Day for Change in het leven hebben geroepen: Diederik Laman Trip en Mark Klein Essink. Het was erg leuk om met hen te spreken over de eerste jaren van Day for Change. Ook was het mooi om hun blijdschap te zien over het feit dat hun missie nog steeds wordt voortgezet!

Veel mooie woorden

Wishing bells

Het Grand Cafe van Hotel Theater Figi was een prachtige locatie voor de viering en heeft een heerlijk diner verzorgd. Aan het eind van de avond hebben wij alle gasten een Wishing Bell meegegeven van Return to Sender. Deze bellen zijn op een eerlijke manier handgemaakt in India. Het idee is dat de wens die je op het kaartje schrijft uitkomt als je de bel laat rinkelen. Onze verzoek aan de gasten?

“Make a wish for a better world!”

 

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief