Zo min mogelijk afval

31 mei, 2021

Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 gaan we met z’n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Doe jij ook mee? Houd dan de website van de Week Zonder Afval in de gaten voor leuke acties om jouw #weekzonderafval makkelijker te maken.

Afval

In het lesmateriaal van Day for Change wordt veel aandacht besteed aan hoe je door te ondernemen bij kan dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Afval speel hierin een belangrijke rol. Zo min mogelijk afval produceren met je onderneming is een effectieve manier om als ondernemer aan de duurzaamheid te denken.

Bake Someone Happy

Vorige week nog had het bedrijf Bake Someone Happy van het Dalton Den Haag een slim idee om zo min mogelijk afval te produceren: als basis van de verpakking van hun gebakjes gebruiken zij de kartonnen doosjes waar de bakspullen in zitten. En dit ziet er nog leuk uit ook 🙂

Up cycling

Ook gebruiken leerlingen steeds vaker afval als grondstof voor het product dat ze gaan verkopen. Recyclen of zelfs upcyclen: bij Upcyclen worden materialen verwerkt tot een nieuw product, waarbij de kwaliteit van het materiaal niet wordt gedegradeerd. Het materiaal wordt dus niet afgebroken, maar refashioned. De naam UP-cycling komt voort uit het feit dat de materialen zodanig worden hergebruikt dat ze meer waarde krijgen en zij omhoog bewegen in de supply chain. 

Inspiratie

Hieronder wat mooie voorbeeldjes van Day for Change producten gemaakt van restmateriaal en afval:

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief