Zelden was de jury zo onder de indruk van pitches.

10 november, 2017

Zelden was de jury zo onder de indruk van pitches van leerlingen die hun bedrijf willen starten of verder willen uitbouwen. In de jury zaten medewerkers van Rabobank Twente Oost, docenten van school en Jolanda en Karin van stichting Day for Change. Elke keer is het een feest om deze pitches te mogen afnemen en te horen wat leerlingen bedacht hebben en hoe zij hun startende onderneming gaan uitvoeren.

22 ondernemingen kwamen gisteren voorbij. 22 ondernemingen waarin de leerlingen zelf ook in gaan investeren. Als jury weet je dan dat zij in hun eigen product geloven. Wat hebben wij mooie producten en diensten voorbij zien komen. Met passie vertelde de leerlingen waarom zij een specifiek bedrijf wilde oprichten. En dat de nieuwe generatie internetondernemers zijn werd ook al gauw duidelijk. De jury heeft veel geleerd over E-sport, over accounts van spellen die verkocht worden voor veel geld, over online special limiteds voor games, over aandelen in de E-sport en hoe makkelijk zij een product als muffins verkopen als een bijzonder product met een verhaal. Geloof maar dat wij veel bewondering hebben voor deze helden van de nieuwe economie.

Verbazing was er ook omdat een aantal leerlingen al aardig verkoopt en de winst die zij daarmee maken naar Day for Change gaat om ondernemers DAAR te helpen. Waarom? Omdat zij iets willen doen voor andere én omdat zij door Day for Change de kans krijgen om hun product of dienst nog verder uit te breiden en daarmee, als de actie is afgelopen, de fundering van hun bedrijf nog beter staat.

Hieronder vind je stoere leerlingen van het Carmel College de Postkamp waarbij wij de pitch mochten filmen zodat andere kunnen zien hoe een pitch eruit ziet.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief