Wij hadden niet gedacht dat ons nieuwe lesmateriaal zoveel zou losmaken.

18 oktober, 2017

Untitled design

Begin dit schooljaar zijn wij gestart met onze nieuwe werkboeken. Deze zijn er voor het PO, HAVO/VWO en VMBO. Deze werkboeken worden tevens ingezet bij het keuzedeel ondernemen. Het was best spannend om te kijken wat wij bedacht hebben ook in de praktijk werkt. En dat doet het en hoe!

Als een school of klas meedoet aan de Day for Change actie krijgen zij naast het werkboek ook gastlessen en wordt er gewerkt naar een spannend moment, de Pitch. Als leerlingen gaan pitchen komen alle onderdelen bij elkaar. De vijf P’s, het financiële plan, de marketingstrategie, naam en logo van het bedrijf. De pitch is voor de leerlingen, docenten en voor ons een hoogtepunt. De eerste scholen en klassen hebben hun pitch de afgelopen weken gegeven en wat wij daar zagen en hoorde schetste onze verbazing. Drie kwart van de miniondernemingen wilde geen microkrediet omdat zij tijdens het klantonderzoek al klanten kregen die hun product of dienst in de voorverkoop kochten.

Ook waren docenten onder de indruk van de presentaties van hun leerlingen. Afgelopen weken waren er verschillende docenten die op voorhand al hun excuses aanboden voor de presentatie van hun pupillen. En wij snappen dat docenten bang zijn dat het niet lukt, dat de presentatie niet goed gaat of dat docenten bang zijn dat leerlingen er een potje van maken. Maar het komt altijd goed! Bij ons is de winst belangrijk maar ook het leerproces. Het komt er vooral op neer dat docenten hun pupillen los moet kunnen laten en vertrouwen :). Laat het maar gebeuren.

Maar één ding staat nu vast. Met ons nieuwe werkboek helpen wij naast de leerling ook docenten om hun pupillen te leren hoe zij een mooie onderneming kunnen opbouwen. Benieuwd hoe het werkboek eruit ziet? Download deze via onderstaande link.

https://dayforchange.nl/day-for-change-actie/lesmateriaal/

P.s. Ook hebben wij nieuwe handleidingen voor docenten zodat de invulling van de lessen nog makkelijker gaat.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief