Week van Burgerschap

25 mei, 2021

Van 23 tot 28 mei is het de Week van Burgerschap. De organisatie van de Week van Burgerschap wil leerkrachten inspireren tijd te besteden aan burgerschap in de klas.

Het bos

Elk jaar staat een ander thema centraal. Het thema van dit jaar is Het Bos. Het gaat over duurzaamheid en het milieu, de effecten van ontbossing en wat kinderen zelf kunnen doen om zorg te dragen voor de natuur. Natuurlijk besteden wij als Day for Change hier ook graag even aandacht aan!

Producten van resthout

Tijdens de Day for Change Actie is de opdracht om geld te verdienen -Profit-, terwijl ze tegelijkertijd iets goeds doet voor onze aarde -Planet- en de mensen die erop leven -People-. Niet zelden kiezen leerlingen er voor om een product te maken van materiaal gevonden in het bos of resthout dat anders zou worden weggegooid.

Duurzaam en winstgevend

Hieronder vind je een selectie van duurzame houten producten die de afgelopen jaren verkocht zijn. Niet alleen is het goed voor de natuur om resthout te gebruiken maar het is ook nog eens erg winstgevend omdat je weinig hoeft te investeren!

Hopelijk helpt een initiatief als de Week van Burgerschap leerkrachten om invulling te geven aan hun (wereld) burgerschapsonderwijs!


© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief