Wauw wat een bedrag!

15 december, 2016

img_20161214_135648

Op 31 oktober was de kick-off van Havo 3 van Het Erasmus in Almelo. In 5 weken tijd hebben de leerlingen zich voorbereid met een businessplan en vervolgens een pitch gehouden bij de Rabobank Noord-West Twente voor een microkrediet. Er werd ingekocht en logistieke plannen gemaakt om te zorgen dat alles op 6 en 7 december klaar was en er omzet gedraaid kon worden.

In het theater werd bekent gemaakt hoeveel omzet ieder team had gemaakt en wat de opbrengst was. Al het verdiende geld werd in een grootte enveloppe gedaan en de bedragen werden opgeteld. Het eindresultaat was….. € 1615,20 hiermee kunnen 84 jonge startende ondernemers in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan opbouwen. GE-WEL-DIG!

Uiteraard kregen de teams met de meeste omzet en het origineelste idee en prijsje in de vorm van een lekkernij. En alsof dat nog niet voldoende was had Gerco van Rabobank Noord-West Twente bioscoopbonnen voor het team die de meeste omzet had. Een leuke anekdote was dat de directeur op pizza’s zou trakteren als leerlingen langer op school zouden blijven. Veel leerlingen wisten niets van deze afspraak en in plaats van 15 pizza’s werden dat er 53 omdat het enthousiasme groot was. Wij willen nogmaals de leerlingen en docenten van Het Erasmus bedanken voor hun inzet. Het was een groot succes!

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief