VWO klassen van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland

16 november, 2016

De drie VWO klassen van het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland zijn begonnen aan de Day for Change Challenge. De eerste dag van de Challenge bestond in de ochtend vooral uit luisteren naar de gastcolleges door Babette Anhalt van Day for Change en daarna door Jan Verhage van Rabobank Het Haringvliet. Na deze lessen konden de leerlingen zelf aan de slag. Hier kwamen de eerste ideeën naar boven en werden hun ondernemingsplannen al voor een groot deel vastgesteld.

De volgende dag gingen de leerlingen verder met het uitwerken van hun businessplan en hebben ze een les over marketing en communicatie gekregen. Nu weten de leerlingen precies hoe ze goed reclame kunnen maken! Hier gingen ze dan ook mee aan de slag, om ervoor zorgen dat de hele school wist wanneer zij hun spullen zouden verkopen.

En wat was het een succes op vrijdag. De leerlingen hadden plezier in de verkoop en merkten al snel dat ze te weinig hadden ingekocht. Gelukkig was er een supermarkt in de buurt en kon er meer inkopen gedaan worden! In totaal hebben de leerlingen met z’n allen meer dan €1000,- verdiend!! Een geweldige prestatie.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief