Van misvormde groenten tot microkrediet

26 juli, 2019

De dertienjarige Floor, Roos, Lieselotte en Lois verdienen € 400,- door groenten te redden en helpen met deze winst ondernemende vrouwen in India aan een microkrediet. Klinkt dit als een sprookje? Dat is het niet. Fresh4Change heet het bedrijf van deze ondernemende meiden en hun middelbare school doet mee aan de Day for Change Actie.

Slimme ondernemers
Tijdens de Day for Change Actie krijgen leerlingen de opdracht een (duurzame) onderneming te starten waarvan de opbrengsten ingezet worden voor microfinancieringsprojecten in ontwikkelingslanden. Dit schooljaar ontdekten ruim 6000 leerlingen dankzij Day for Change hun ondernemende talenten.

Floor, Roos, Lieselotte en Lois pakten het bijzonder slim aan. Zij benaderden verschillende telers om ‘misvormde’ groenten in te kopen. Ondanks hun afwijkende vorm zijn deze groenten net zo smaakvol. Zonde dus als deze in de vuilnisemmer belanden. Het bedrijf De Krat wilde de paprika’s en k(r)omkommers wel afnemen om ze in haar maaltijdboxen te verwerken. Zo verdienden de meiden € 400,- met deze misfits en kunnen ondernemende vrouwen in India met dit geld een zelfstandig bestaan opbouwen.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief