Vacature Gastdocent Stichting Day for Change Regio Brabant – Freelance

5 juli, 2018

Day for Change
Stichting Day for Change wil wereldwijd ondernemerschap stimuleren én op een leerzame manier ‘inclusive finance’ onder de aandacht brengen in Nederland. ‘Inclusive finance’ beslaat een breed aanbod van financiële basisdiensten, zoals microfinanciering, aan klanten (in ontwikkelingslanden) die buiten het bereik liggen van de traditionele financiële sector. Day for Change heeft de overtuiging dat toegang tot fatsoenlijke financiële dienstverlening onontbeerlijk is om mensen en gemeenschappen de kans te geven een duurzame verbetering in hun leefomstandigheden te bewerkstelligen en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Het creëren van meer draagvlak voor ‘inclusive finance’ doen we o.a. met de Day for Change Actie.

Day for Change Actie
De Day for Change Actie is een uniek financieel educatieproject voor het basis- en voortgezet onderwijs (alle niveaus) waarin wereldburgerschap, ondernemerschap en omgaan met geld aan de orde komen.

Day for Change leert kinderen en jongeren bewuster omgaan met geld. Zij ervaren dat de waarde van geld relatief is, dat een klein bedrag een groot bedrag kan worden, en dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger wereld.

Tijdens het project krijgen scholieren een microkrediet van Day for Change waarmee eigen bedrijfjes worden opgezet. De winst die de scholieren maken, gaat via partnerorganisaties naar microfinanciering- en financiële educatieprojecten in ontwikkelingslanden. Zo komt een duurzaam inkomen voor vele mensen binnen handbereik!

De actie sluit aan bij de kerndoelen en bij de afzonderlijke vakken binnen het onderwijs. Met behulp van een handleiding en educatief materiaal van Day for Change voeren de docenten met hun leerlingen de actie zelf uit. Een gastles over ‘inclusive finance’ en de werking van microkrediet door een medewerker van Day for Change kan onderdeel uitmaken van het programma. In verschillende regio’s in Nederland werkt Day for Change samen met lokale Rabobanken. In deze regio’s kunnen er extra mogelijkheden worden toegevoegd aan de actie, zoals gastlessen (over ondernemerschap en omgaan met geld) en het presenteren van ondernemersplannen op de lokale bank.

Voor het geven van gastlessen binnen de Day for Change Actie, het aanwezig zijn bij pitches op de lokale Rabobank en/of het bezoeken van een afsluitingsbijeenkomst op scholen, zijn wij voor het nieuwe schooljaar op zoek naar een gastdocent in de regio Brabant. Het gaat hierbij vooral om scholen in het Voortgezet Onderwijs.

Lijkt het jou leuk om met enige regelmaat voor de klas te staan om jongeren bewust te maken van het belang van inclusive finance en ondernemerschap? Lees dan vooral verder!

Werkzaamheden
Uitvoering Day for Change Actie

 • Gastles ‘inclusive finance’ en werking van microkrediet en gastlessen ondernemerschap op verschillende niveaus (van praktijkonderwijs tot gymnasium) verzorgen;
 • Plaats nemen in jury’s die ondernemersplannen van de leerlingen beoordelen;
 • Deelnemende scholen bezoeken voor markt/ondernemers dag en afsluitingsbijeenkomsten.

Coördinatie/communicatie

 • Contact onderhouden met regiocoördinator (over de actie);
 • Tekst- en beeldmateriaal aanleveren voor nieuwsbrieven en plaatsen van social media berichten.

Kennis en vaardigheden

Jouw profiel

 Je bent een veelzijdig persoon, maatschappelijk gedreven én met ondernemingszin. Inhoudelijk sta je achter de doelstellingen van Day for Change, en heb je interesse in ‘inclusive finance’ en ondernemerschap. Je hebt affiniteit met, en bij voorkeur ervaring in, lesgeven en weet een jong publiek te boeien. De inhoud van de gastlessen weet je aan te passen aan het niveau van leerlingen, je brengt een verhaal op een interessante en speelse manier. Je weet de leerlingen, maar ook de docenten enthousiast te maken voor Day for Change.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met het Nederlands onderwijs (VO/PO);
 • Goede communicatie- en schrijfvaardigheden;
 • Maatschappelijk betrokken;
 • Affiniteit met jongeren, ‘inclusive finance’/microfinanciering in ontwikkelingslanden en ondernemerschap;
 • Flexibel en beschikt over een ondernemende houding;
 • Wisselend inzetbaar tijdens schooluren
 • Woonachtig in Brabant

Wat wij bieden:

 • Een uitdagende bijbaan bij een maatschappelijk betrokken organisatie;
 • Flexibele werktijden;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Interne opleiding vanuit Day for Change en beschikking over lesmaterialen

Vergoeding

Je werkt als freelancer en wordt uitbetaald naar aanleiding van het aantal gewerkte uren. We hanteren diverse tarieven voor het geven van de gastlessen, voorbereiding en reistijd. Daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding voor gemaakte kilometers en telefoonkosten. Omdat de werkzaamheden gerelateerd zijn aan het verloop van een schooljaar dien je rekening te houden met het feit dat er geen gastlessen gegeven worden gedurende de schoolvakanties. Het gaat hier nadrukkelijk om een functie die naast andere werkzaamheden uitgevoerd kan worden, je zal geen volledig inkomen kunnen verwerven met het geven van gastlessen: het is een kleine bijbaan! Je kan de werkzaamheden als zelfstandige uitvoeren of voor de verloning gebruik maken van een payroll constructie.

Interesse?
Stuur je cv en motivatie t.a.v. Babette Anhalt vóór 20 augustus 2018 naar babette@dayforchange.nl. Voor meer informatie of vragen kijk op www.dayforchange.nl, of neem contact op met het kantoor van Day for Change via 06 57 33 19 43.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief