Vacature coördinator/ gastdocent Noord-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe) 15- 20 uur (freelance)

27 oktober, 2017

Naamloos

Day for Change
Stichting Day for Change wil wereldwijd ondernemerschap stimuleren én op een leerzame manier ‘Inclusive Finance’ onder de aandacht brengen in Nederland. ‘Inclusive Finance’ beslaat een breed aanbod van financiële basisdiensten, zoals microfinanciering, aan klanten (in ontwikkelingslanden) die buiten het bereik liggen van de traditionele financiële sector. Day for Change heeft de overtuiging dat toegang tot fatsoenlijke financiële dienstverlening onontbeerlijk is om mensen en gemeenschappen de kans te geven een duurzame verbetering in hun leefomstandigheden te bewerkstelligen en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Het creëren van meer draagvlak voor ‘Inclusive Finance’, doen we o.a. met de Day for Change actie.

Day for Change Actie
De Day for Change actie is een uniek financieel educatieproject voor het basis- en voortgezet onderwijs (alle niveaus) waarin wereldburgerschap, ondernemerschap en omgaan met geld aan de orde komen.

Day for Change leert kinderen en jongeren bewuster omgaan met geld. Zij ervaren dat de waarde van geld relatief is, dat een klein bedrag een groot bedrag kan worden, en dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger wereld.

Tijdens het project krijgen scholieren een microkrediet van Day for Change waarmee eigen bedrijfjes worden opgezet. De winst die de scholieren maken, gaat via partnerorganisaties naar microfinanciering- en financiële educatieprojecten in ontwikkelingslanden. Zo komt een duurzaam inkomen voor vele mensen binnen handbereik!

De actie sluit aan bij de kerndoelen en bij de afzonderlijke vakken binnen het onderwijs. Met behulp van een handleiding en educatief materiaal via www.dayforchange.nl voeren de docenten met hun leerlingen de actie zelf uit. Een gastles over ‘Inclusive Finance’ en de werking van microkrediet door een medewerker van Day for Change kan onderdeel uitmaken van het programma. In een aantal regio’s werkt Day for Change samen met lokale Rabobanken (bijv. Stad en Midden Groningen, Meppel Staphorst Steenwijkerland). In deze regio’s kunnen er extra mogelijkheden worden toegevoegd aan de actie, zoals gastlessen (over ondernemerschap en ‘omgaan met geld’) en het presenteren van ondernemersplannen op de lokale bank.

Voor het werven van scholen, het plannen én coördineren van de Day for Change Actie i.s.m. docenten en lokale Rabobanken, zijn wij per direct op zoek naar een coördinator/ gastdocent voor de regio Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe).

Werkzaamheden
Werving scholen

 • Scholen werven voor de Day for Change Actie: scholen telefonisch informeren en enthousiast maken voor het educatieproject;
 • Afspraken inplannen en intake gesprekken voeren met docenten die interesse hebben, en daarin de toepasbaarheid van de actie binnen het bestaande lesprogramma (aansluiting met kerndoelen, afzonderlijke vakken en als vakoverstijgende actie) kunnen toelichten.

Uitvoering actie

 • Planning maken met de docenten voor de actie en deze afstemmen met de lokale Rabobanken;
 • Gastles ‘Inclusive Finance’ en werking van microfinanciering op verschillende niveaus (van praktijkonderwijs tot gymnasium) verzorgen;
 • Rabobankmedewerkers briefen over de gastlessen en kwaliteitsbewaking gastlessen;
 • Bijeenkomsten op scholen (mede)organiseren en voorzitten;
 • Deelnemende scholen bezoeken voor begeleiding, evaluatie, markt/ ondernemers dag en opbrengstbijeenkomsten.

Coördinatie/ communicatie

 • Contactgegevens scholen bijhouden in database (FileMaker Pro);
 • Relatiebeheer/ contact onderhouden met docenten, Rabobankmedewerkers (over de actie);
 • Tekst- en beeldmateriaal aanleveren voor nieuwsbrieven en plaatsen van berichten op social media.

Fondsenwerving (i.s.m de directeur van de stichting)

 • Actief werven van lokale Rabobanken (en/of andere lokale bedrijven): banken enthousiasmeren tot het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst.
 • In kaart brengen van lokale fondsen en deze ook aanschrijven.

Kennis en vaardigheden

Jouw profiel

Je bent een veelzijdig persoon, maatschappelijk gedreven én met ondernemingszin. Inhoudelijk sta je achter de doelstellingen van Day for Change, en heb je interesse in ‘Inclusive Finance’ en ondernemerschap. Je bent een organisatietalent, die goed kan plannen en het overzicht bewaart. Je hebt affiniteit met, en bij voorkeur ervaring in, lesgeven en weet een publiek te boeien. De inhoud van de gastlessen weet je aan te passen aan het niveau van leerlingen, je brengt een verhaal op een interessante en speelse manier. Je beweegt gemakkelijk binnen verschillende netwerken en op verschillende niveaus. Zo weet je niet alleen leerlingen, maar ook docenten en commerciële partijen enthousiast te maken voor Day for Change. Het werven van fondsen vind je een uitdaging en zie je als basisbehoefte om Day for Change te laten groeien.

Functie-eisen

 • minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • woonachtig in Noord-Nederland of in de omgeving (max. 1 uur reistijd);
 • affiniteit met het Nederlands onderwijs (PO/VO);
 • bij voorkeur een netwerk van docenten op scholen in Noord-Nederland;
 • goede communicatie- en schrijfvaardigheden;
 • maatschappelijk betrokken;
 • affiniteit met jongeren, ‘Inclusive Finance’/ microfinanciering in ontwikkelingslanden en ondernemerschap;
 • flexibel en beschikt over een ondernemende houding;
 • beschikbaar voor ongeveer 15-20 uur in de week (verspreid over de werkweek) tijdens schooluren.

Wat wij bieden:

 • Een uitdagende (starters)functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie;
 • Flexibele werktijden;
 • De mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;

Salarisindicatie

 • Je werkt als freelancer en afhankelijk van de werkzaamheden hanteert Day for Change verschillende uurtarieven. Je wordt uitbetaald naar aanleiding van het aantal gewerkte uren. Ter indicatie: bij een 15-urige werkweek (vier weken per maand gerekend) kom je op ongeveer bruto € 1.500,- per maand uit. Daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding voor gemaakte kilometers en telefoonkosten. Omdat de werkzaamheden gerelateerd zijn aan het verloop van een schooljaar dien je rekening te houden met minder tot geen inkomsten gedurende de schoolvakanties.
 • Je kan de werkzaamheden als zelfstandige uitvoeren of voor de verloning gebruik maken van een payroll constructie.

Interesse?
Stuur je cv en motivatie t.a.v. Babette Anhalt vóór 12 november 2017 naar info@dayforchange.nl  Voor meer informatie of vragen kijk op www.dayforchange.nl, of neem contact op met het kantoor van Day for Change via 06 57331943.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

© Day for Change 2016
contact   privacy   nieuwsbrief